Er Yorkshire Terriers allergivennlige?

Pin
Send
Share
Send

Liten hund, stort hjerte. Yorkshire terrier, eller "Yorkie", har konsekvent laget American Kennel Clubs topp 10-liste over mest populære hunderaser i USA. Og som om den utmerkelsen ikke er nok: Selv om det ikke er 100 prosent "allergifritt", er Yorkies en stor rase for personer som lider av allergi.

En advarsel om "allergivennlige" hunder

Ord opp: Det er ikke noe som heter en "allergivenlig" hund. Så lenge hunder (og andre dyr) kaster og produserer flass - hudflak - har mennesker potensialet til å få en allergisk reaksjon. I følge American Lung Association kan til og med spytt og avføring utløse allergi hos følsomme eiere. Imidlertid produserer noen hunder, som Yorkies, mindre dander og kaster ikke så mye som andre raser, noe som gjør dem til et godt valg for allergikere.

The Mighty Yorkie

Bare spør eierne sine: Pund for pund (Yorkies skal veie mindre enn 7 pund), denne leketøysrasen stabler opp til en større hund. Foruten å ha søte ansikter, er de veldig sosiale dyr og knytter seg lett til folket sitt. De har også en sterk beslutsomhet og spunk, noe som gjør dem til ideelle kandidater for lydighetstrening, og som "terrier" er de "territoriale", noe som gjør dem til utmerkede vakthunder som ikke vil nøle med å bjeffe på fremmede.

Det er ikke valgfritt å stelle en Yorkie

Selv om allergikere ofte velger Yorkies på grunn av ikke-kaste strøk, er disse prepossessing pooches alt annet enn vedlikeholdsfrie. Å ta Yorkie-en din ser bra ut tar lang tid og oppmerksomhet. Yorkies lange, silkeaktige frakk, som lett kan floke og matte, krever regelmessig vedlikehold, enten av eieren eller en profesjonell groomer. Bading og børsting er også nødvendig for å forhindre at dander kommer inn i boarealet. Det anbefales et ukentlig bad med en danderreduserende sjampo.

Designer Yorkies

Siden renrasede Yorkies ikke kaster og har mindre flass, er de en god rase for allergikere. Imidlertid er ikke alle Yorkies skapt likt. Mens de fleste designer Yorkies - resultatet av målrettet avl mellom en Yorkshire terrier og en annen rase - sies å være allergivennlige, vær forsiktig. Designerhunder er en kombinasjon av raser. Velg derfor en hybrid hvis rase bakgrunn er begge ansett som allergivennlig, for eksempel Yorkie-bichon eller Yorkie-puddelblandinger.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Yorkie Puppy Growing Up: 2 Months to a Year (September 2024).

uci-kharkiv-org