Acidophilus for hunder

Pin
Send
Share
Send

i To hunder-bilde av Philip Date fra Fotolia.com

Acidophilus er probiotisk, som er en generell betegnelse for gode bakterier som vanligvis finnes i mage-tarmkanalen. Det hjelper å holde fordøyelsessystemet sunt hos både mennesker og kjæledyr, men det betyr ikke at du bare skal legge til en klatt av din probiotiske yoghurt til hundens middag.

Bruk for probiotika

Fordøyelsessystemet bruker nyttige bakterier til å fordøye mat og lage noen vitaminer, så det er viktig å holde denne typen bakterier på et sunt nivå. Som med mennesker, kan stress, noen medisiner, spesielt antibiotika, og eventuelle plutselige endringer i kostholdet forstyrre balansen mellom disse bakteriene i hunden din, og føre til overflødig gass og diaré. Å legge til acidophilus i hundens mat kan bidra til å forbedre fordøyelsessystemet og immunforsvaret, spesielt hvis hunden din har hatt antibiotika. Andre anledninger når et probiotikum kan være hensiktsmessig, er under overgangen til et nytt kjæledyrmat, eller hvis hunden din har matallergi eller tarmbetennelse.

Hundeprobiotika

Acidophilus kommer i forskjellige stammer, selv om det alltid kalles Lactobacillus Acidophilus. Stammen som finnes i menneskets fordøyelsessystem er ikke den samme som den som finnes hos hunder. Så et produkt som inneholder L. Acidophilus som vil holde magen og tarmene sunne, vil ikke nødvendigvis ha de samme fordelene for hunden din. Du bør se etter et probiotika som er spesielt produsert for hunder, og hvis du er bekymret for hva som er best, ta en prat med veterinæren din og få hans mening.

Yoghurt

Levende yoghurt inneholder probiotiske bakterier. Imidlertid, mens noen fortaler bare å legge til en skje med vanlig yoghurt i hundens mat, advarer andre mot meieriprodukter med hunder, hovedsakelig på grunn av risikoen for laktoseintoleranse. Hvis du bestemmer deg for å mate hunden din med en skje yoghurt, må du sørge for at den er en levende yoghurt, og at den er den vanlige varianten uten sukker eller kunstig søtningsmiddel, da dette vil gjøre hunden din mer skade enn godt. Frukt-flavored yoghurt er absolutt utenfor grensene for hunden din, selv om han liker dem. Dette er på grunn av sukkernivået. Bare tilsett bare yoghurten i maten til hundens fordøyelsesproblemer rydder opp.

Acidophilus Dosering

For å fungere effektivt må probiotika gis i høye doser. Dette er fordi de trenger å overleve en reise gjennom den sure magen og tynntarmen for å nå tyktarmen, der de gode bakteriene gjør alt sitt arbeid. I følge tidsskriftet "Modern Dog" må hunden din konsumere "millioner eller milliarder" av levende acidophilus-bakterier. Et hundeprobiotisk produkt skal indikere antall kolonidannende enheter (CFUer) per gram probiotisk. Dette oversetter for eksempel til 1x106 CFU for 1 million per gram og 1x109 CFU for et forhold på 1 milliard per gram. Fordi probiotika ikke er medisiner, er det ikke så viktig å gi en nøyaktig dosering, ifølge Dr. Shawn fra Paws & Claws animal hospital i Plano, Texas. Han sier også at det daglige doseområdet for hunder er mellom 20 og 500 millioner CFU, mens folk trenger mellom 3 og 5 milliarder CFU per dag.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Natural Factors Acidophilus u0026 Bifidus Double Strength with Dr. Kate Rheaume-Bleue (Kan 2024).

uci-kharkiv-org