Amoxicillin vs. Clavamox for katter

Pin
Send
Share
Send

Amoxicillin og Clavamox er antibiotika som er en del av penicillin-familien. Som andre antibiotika, er de vant til å behandle infeksjoner forårsaket av bakterier, men er ineffektive mot virus. Hvis Frisky har en infeksjon, vil veterinæren avgjøre hvilket antibiotikum som vil være mest effektivt i behandlingen.

Bruk av antibiotika hos katter

Penicillin var det opprinnelige antibiotikumet som ble brukt i medisin, og former for det brukes fortsatt mye hos mennesker og dyr. Katter og hunder som lider av en rekke infeksjoner, inkludert blære-, luftveis- og hudinfeksjoner, samt abscesser og infiserte sår, drar alle fordel av penicillin. Hvis Frisky lider av en eller annen form for infeksjon, er sjansen stor for at veterinæren din vil foreskrive amoxicillin eller Clavamox, som er to av de mest foreskrevne antibiotika for katter.

Amoxicillin

Amoxicillin er en form for penicillin som er i stand til å motstå magesyre; det dreper bakterier ved å hindre dem i å bygge en skikkelig cellevegg som de trenger for å vokse. Veterinærer foreskriver ofte amoxicillin for å forhindre eller behandle blære- og øvre luftveisinfeksjoner, samt kutt og sår og infeksjoner i munnen. Det kan administreres til Frisky av veterinæren din som en injeksjon, eller du kan gi den til henne oralt i pille eller flytende form. Amoxicillin har bivirkninger, inkludert diaré, oppkast eller kvalme, tap av matlyst, sikling eller en allergisk reaksjon på stoffet, noe som kan føre til elveblest eller anstrengt pust. Å gi amoxicillin med mat minimerer noen ganger bivirkningene katten din kan oppleve. Det kan også reagere med andre legemidler som antacida, så sørg for å holde veterinæren oppdatert om medisiner som Frisky tar.

Clavamox

Clavamox tilhører også penicillinfamilien og inneholder amoksicillin og klavulanat, også kjent som klavulansyre. Clavulanate gjør Clavamox mer effektiv i bekjempelse av bakterier enn amoxicillin alene - det er mer effektivt mot et bredere utvalg av bakterier. Hvis Frisky har bløtvev eller tannrelatert infeksjon eller urinveisinfeksjon (i nyrene eller blæren), kan veterinæren din bestemme at Clavamox vil være det mest effektive antibiotikumet. Potensielle bivirkninger og medikamentreaksjoner er de samme som for amoksicillin.

Bruke antibiotika

Hvis veterinæren din har forskrevet antibiotika til Frisky, er det viktig at hun tar all medisinen som foreskrevet. Hun ser ut til å føle seg bedre, men å kutte behandlingen kort kan bety at problemene hennes kommer tilbake. Hvis hun har en sterk reaksjon på medisinen, som kvalme eller diaré, eller ser ut til å være allergisk, kan du kontakte veterinæren din for å se om et annet antibiotikum vil fungere, eller om dosen hennes skal justeres.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How to give liquid medication to a cat (Kan 2024).

uci-kharkiv-org