Er angelfish greit å blande med gullfisk?

Pin
Send
Share
Send

jeg angelfish image av pearlguy fra Fotolia.com

Angelfish og gullfisk er begge ferskvannsfisk, og mange hobbyister elsker ideen om en tank som inneholder flere arter. Imidlertid har disse fiskene vidt forskjellige behov og bør ikke holdes sammen.

Akvarietemperatur

Gullfisk er kaldtvannsfisk som krever vanntemperaturer mellom 62 og 72 grader Fahrenheit, mens engelfisk er tropisk fisk som krever over 75 grader. Dette alene er tilstrekkelig grunn til å holde fisken atskilt, da begge arter kan slutte å spise, bli syke, bli aggressive eller dø hvis temperaturen ikke er i riktig område.

Temperament

Gullfisk er generelt fredelig og kan leve i store grupper. Selv om angelfish kan huse sammen med andre angelfish, har de en tendens til å være aggressive. De er ekstremt sannsynlig å bytte på gullfisk. Dermed, selv om det var mulig å trygt huse angelfish og gullfisk i vann med samme temperatur, ville det være sannsynlig at angelfish ville bytte gullfisken.

Akvarium størrelse

Mange mennesker holder havfisk og gullfisk i små innhegninger, men disse innhegningene kan begrense veksten og føre til helseproblemer. Begge fiskeartene krever god plass. Angelfish krever minst fire liter vann per fisk, og gullfisk trenger fem til 10 liter vann per fisk. Fordi gullfisk kan vokse ganske stor, kan voksen gullfisk trenge 20 til 30 liter per voksen fisk. Å huske fisken sammen kan føre til overbefolkning.

Kosthold

Engelfisk og gullfisk kan spise mange av de samme matvarene. Begge er altetende, men havfisk krever mer protein. Blodorm, saltlake og mygglarver er utmerket mat for begge fiskene. Hakkede grønnsaker som sennepsgrønnsaker og collards er også gode valg, men de bør mates til gullfisk i større mengder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vlog 22: RARE Angelfish Unboxing from Poma Labs (Kan 2024).

uci-kharkiv-org