Multipliserer katter i alderen som hunder?

Pin
Send
Share
Send

jeg katt og hund bilde av jonnysek fra Fotolia.com

En gammel urban legende sier at du multipliserer en hunds alder med 7 for å få hundens alder i menneskeår. Var det så enkelt! Det er en mer nøyaktig formel for å beregne hundens alder i menneskeår, og en for katter også.

Multipliser en hunds alder

kattebilde av nutech21 fra Fotolia.com

Hundens alder raskere enn folk gjør. De er mye smartere i en alder av 3 år enn deres menneskelige kolleger. Evolusjon har gjort det slik at de må være. Men det enkle forholdet 1 til 7 gjelder bare ikke. Opp til 5-årsalderen eldes alle hunder, uavhengig av størrelse eller rase, omtrent med samme hastighet. Når han når sin første bursdag, vil en hund i alle størrelser være omtrent 15 i menneskeår. I en alder av 2 år er de alle rundt 24 år. Deretter eldes de omtrent fire menneskeår for hvert hundeår til de blir 5 år. Etter det spiller hundens størrelse inn. En større hund vil eldes raskere enn en middels hund, og en middels hund eldes raskere enn en liten hund. En 8 år gammel Chihuahua vil for eksempel være omtrent 48 menneskeår; en beagle, 51 år, og en golden retriever, 55.

Beregn kattens alder

Tabby katt tar en kattelur på et par sko bilde av mario beauregard fra Fotolia.com

Katter, som hunder, eldes mye raskere de første månedene av livet enn folk gjør. En år gammel katt vil være omtrent 15 år menneskeår. En 2 år gammel katt vil være rundt 24 måneder, akkurat som en hund. Så på noen måter formerer katter seg i alderen som hunder gjør, men på noen måter gjør de ikke det. I en alder av 3 vil en katt være omtrent 32 år i folkeår, hvor en hund bare vil være 28. I en alder av 5 er en katt mellom 36 og 48 år i "folkeår".

Livsstil

En kattes livsstil er et viktig hensyn i hvordan katten eldes. En katt som blir tvunget til å tåle stressene med å bo på gata, selv om det bare er en del av tiden, vil eldes mye raskere enn en katt som bor i et hjem der alle hans behov blir dekket. For eksempel vil en katt i en alder av 8 år som bor innendørs være omtrent 48 i folkeår, mens en katt som bor utendørs, til og med en del av tiden, vil være i den modne gamle menneskealder på 72. Det er ingen tvil om en huskatt lever mye lenger enn en gate eller bortkommen katt. Stress og risiko spiller store deler i hvor lenge en katt vil leve.

Katter mot hunder i lang levetid

Noen mennesker er hundefolk og noen mennesker er kattemennesker, og noen mennesker er bestemt begge deler. Spør imidlertid en kattperson som er bedre, og de vil gi deg alle mulige grunner til at en katt lager et bedre kjæledyr enn en hund. De bor innendørs så de er renere, du trenger ikke å gå med dem, du trenger aldri å bekymre deg for støyende katter (vel, hvis du ikke har en siameser, det vil si), holder de deg utenfor veien når du er ikke i humør til å spille, og de er alltid oppe for en lur når du vil ha en lurekompis. Vel, her er det en grunn til at katter er bedre enn hunder. Sunn, glad, stress-free innendørs katter kan leve opp til 20 år eller mer. Ikke mange hunder, uansett hvor bortskjemt, kan leve så lenge.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Try to stay SERIOUS -The most popular CAT videos (Kan 2024).

uci-kharkiv-org