Soppdrepende sjampo for katter

Pin
Send
Share
Send

Hvis han er heldig, er den vanligste soppen katten din møter, den falske soppen fra et stykke pizza. Murphy er dessverre diagnostisert med soppinfeksjon.

Ringorm

Ringorm, en av de mest sett soppinfeksjonene hos katter, har ikke noe med ormer eller noen annen ormlignende parasitt å gjøre. Sopp letter de sirkulære områdene av hårtap forbundet med ringorm. Ringorm-soppen invaderer Mr. Murphys hud, hår og negler og blomstrer i det varme, fuktige miljøet de gir. Infiserte katter viser vanligvis lite tegn eller symptomer på ringorminfeksjon annet enn flassete flekker av hårtap som ligner flass; noen viser kanskje ingen tegn. Imidlertid, selv om han kan være symptomfri, kan ringormsporene Murphy skur overleve i miljøet i et år, og er veldig smittsomme for mennesker og andre kjæledyr. Soppdrepende sjampo formulert med ketokonazol vil bidra til å drepe og hemme reproduksjonen av ringormceller, og beskytte deg og dine andre kjæledyr mot infeksjon.

Gjær

En rekke gjærorganismer kan føre til at katten din blir kløende, mister pelsen, har sport flass og utvikler ganske lukt. En av de farligste soppene, Cryptococcus, vokser i fugleskritt og råtnende vegetasjon. Hvis Murphy svelger denne soppen, vil han få gråtende knuter på nesen og sprø sår på hodet. En annen type gjærsopp som rammer katter, men sjeldnere, er Malassezia dermatitt. Denne gjæren presenterer de mer gjenkjennelige tegnene på hudinfeksjon, som fettete hud (spesielt nær ørene), rødhet, hårtap og en stinkende fotlukt. Prøv å kondensere Murphy med en blanding av 50/50 eddik / vann etter å ha badet med en anti-gjærsjampo, for eksempel Malaseb eller Dermazole, for å holde gjæren i sjakk.

Sporotrichosis

Sporotrichosis er en soppinfeksjon som kommer fra jord og organisk rusk, og kommer vanligvis inn i kattens kropp via et punkteringsår; single, kun innendørs katter kan puste lettet ut. En katt smittet med denne soppen lider av drenering av lesjoner på hodet, bena og halen, sløvhet og hovne lymfeknuter. Som en zoonotisk sykdom overføres sporotrichosis lett til mennesker. Rådfør deg med veterinæren umiddelbart hvis katten din viser tegn på sporotrichose.

Behandling og soppdrepende sjampo

Behandling for de fleste av disse soppinfeksjonene innebærer vanligvis to ganger i uken bad med en soppdrepende sjampo. Når de brukes sammen med aktuelle og svelgbare soppdrepende medisiner, reduserer disse sjampoene antall sopper på hudens overflate. Soppdrepende sjampo gir ikke en kur mot Murphys soppinfeksjon, men de har en viktig rolle i å håndtere symptomene og spredningen av infeksjonen. De aktive ingrediensene i disse sjampoene, som soppdrepende ketokonazol, og milde desinfeksjonsmidler, som klorheksidin, jobber sammen for å drepe sopp og vaske bort døde celler. Veterinæren din vil foreskrive riktig type soppdrepende sjampo for kattens soppinfeksjon.

Forebygging via sjampo?

Hyppig bading med Murphys vanlige sjampo og soppdrepende soppebad ved første tegn på infeksjon kan bidra til å forhindre en fullblåst sopp blant oss. Visse soppinfeksjoner, som gjær, kan komme igjen hvis noen underliggende forhold forblir ubehandlet. Det er en god ide å ha en flaske veterinær anbefalt soppdrepende sjampo for hånden som en forholdsregel. Hvis du er i en klemme, kan du prøve et par dråper tea tree olje i sjampoen hans, eller litt eplecidereddik som et aktuelt - begge er naturlige soppdrepende midler.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: FIRST AID DIY! 15 Safety Life Hacks for Emergencies by Crafty Panda (Kan 2024).

uci-kharkiv-org