Antihistaminer for katter

Pin
Send
Share
Send

Å se på katten din lider av allergi er frustrerende, men du kan bli overrasket over å vite at middelet kan sitte i medisinskapet ditt. Noen antihistaminer er faktisk kattesikre, men du må være forsiktig og snakke med en veterinær før du gir katten din noen form for medisinering.

Spør veterinæren din

Gi aldri katten medisiner uten å spørre en veterinær om det er spesielt egnet for kjæledyret ditt. Noen antihistaminer kan forårsake problemer hvis katten din har en medisinsk tilstand, spesielt hjerte- eller fordøyelsesproblemer. Ikke anta at hvis en medisinering er OK for en katt, er det OK for en annen. Hvis du får klarsignal fra veterinæren din, må du holde deg til dosen hun anbefaler og ikke gi kjæledyret ditt mer enn det. Feil medisinering av katten din kan få katastrofale konsekvenser.

Sikre reseptfrie antihistaminer

Det er noen reseptfrie antihistaminer som generelt er trygge for katter. Katter reagerer godt på produkter som inneholder clemastin, klorfeniramin og cetirizin. Disse antihistaminene finnes under forskjellige handels- eller merkenavn, så du må lese etiketten og finne den aktive ingrediensen for å sikre at du har riktig medisinering. Du kan trygt administrere difenhydramin (Benadryl) kan administreres trygt til både hunder og katter, men er ikke like effektiv til å behandle symptomer hos katter som klorfeniramin, ifølge Wedgewood Pharmacy. Legg merke til alle ingrediensene og ring veterinæren din for å spørre henne om den aktuelle medisinen.

Sikker reseptbelagte antihistaminer

Du kan bruke et av noen få reseptfrie antihistaminer for å behandle kattens allergisymptomer. Medisiner som inneholder cyproheptadin (Periactin) og hydroksyzin (Atarax) er effektive på katter og forårsaker ikke helseproblemer hos de fleste katter. Hydroxyzine er ikke trygt for gravide katter i noen dose, mens cyproheptadin ikke har vist seg å være graviditetssikkert, ifølge Cheyenne West Animal Hospital. Begge medisinene kan forårsake atferdsendringer hos kjæledyret ditt, og de kan også indusere bedøvet oppførsel som mange av deres reseptfrie alternativer.

Usikre medisiner for katter

Det er mange antiinflammatoriske og antihistaminmedisiner som sikkert er usikre for kjæledyret ditt. Enhver medisin som inneholder pseudoefedrin er ikke egnet for kjæledyr. Selv en liten mengde kan være farlig giftig, ifølge University of Illinois College of Veterinary Medicine. Symptomer på farmasøytisk forgiftning inkluderer indre blødninger, oppkast og kramper. Ta katten din til et akuttmottak umiddelbart hvis han har fått i seg potensielt giftig medisin.

Reduser allergeneksponeringen

Selv om du får grønt lys på et bestemt antihistamin fra veterinæren din og kattens symptomer avtar etter behandling, bør du likevel prøve å rense miljøet for potensielle allergener for å hjelpe kjæledyret ditt så mye som mulig. Å holde huset rent er et stort skritt mot dette målet. Støv og pollen er vanlige kilder til allergener, så å holde kjæledyret ditt innendørs om våren og regelmessig støvsuge kan bidra til å redusere eksponeringen for irriterende partikler. Fugleskitt, rengjøringsmateriell og andre faktorer kan også bidra til kattens ubehag og må kanskje løses.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kattefødsel og killinger. Cat giving birth. Cute cats and kittens (Juni 2024).

uci-kharkiv-org