Angst hos siamesiske katter

Pin
Send
Share
Send

Siamese, kjærlig kalt "Meezer" (for Siameeeeser) av fans av denne orientalske rasen, har eksistert siden slutten av 1800-tallet. De rangerer nummer seks blant de ti mest populære raser, ifølge CFAs register i 2011. Siamese er mer utsatt for angstproblemer enn noen andre raser.

Meezer-personligheten

Siameserne blir kalt "quintessential people cat" av Cat Fancier's Association. Og selv om hver katt har sin egen personlighet, som en rase, liker siamesere generelt å være rundt mennesker. Mange siamesere eier at deres Meezers følger dem rundt i huset som en valphund. De er også kjent for å hilse på eierne sine ved døren og vil spille hente omtrent som en hund. Fordi siameserne er slike kjødelige katter, gjør de det ikke bra isolert eller når de blir plassert der de ikke kan utøve sine smidige, glatte kropper og intelligente sinn. Disse kattene må være sammen med mennesker, ellers vil de ikke trives.

Siamesisk angst

Denne "Royal Cat of Siam" er vant til å være sentrum for oppmerksomhet, og når den ignoreres eller holdes fra mennesker, vil den utvikle alvorlige emosjonelle og mentale problemer som depresjon og angst, spesielt separasjonsangst. Dette sees igjen og igjen i dyrehjem der siamese katter, som følelsesmessig har "stengt", vil bli gjemt bak på burene sine, noe som gir inntrykk av at de er uvennlige ensomme. Sannheten er at de er så følelsesmessig traumatisert av ikke å være sammen med mennesker, de vil noen ganger gå dager uten å spise og kan raskt bli syke på grunn av underernæring eller dehydrering. Siamese katter som er adoptert av mennesker som jobber lange timer eller hvis ideen om en katt er en levende statue som skal beundres, men ikke overdådig elsket, vil vise symptomer på angst og depresjon.

Løsninger

Et nettverk av siamesiske redningsorganisasjoner hjelper til med å få dem adoptert. Kyndige huslyssjefer er klar over at siamesiske katter ikke "viser" seg godt i tilfluktsrom, så hvis en bestemt siameser ikke blir adoptert innen få dager etter å ha blitt tilbudt, vil de ringe en siamesisk redningsorganisasjon for å få ham inn i et fosterhjem hvor han vil motta oppmerksomheten han trenger for å trives. Å plassere en hjemløs siameser i et fosterhjem lindrer stresset og depresjonen katten opplever. Katten føres deretter gjennom en rekke sosiale nettverk, eksplosjoner via e-post, siamesiske annonser og andre redningsressurser.

Kurer

Hvis du har en siameser som du mistenker, har å gjøre med angstproblemer, er det viktig å forstå katten din. Når du forstår at katten din har behov for menneskelig kontakt, kan du gi den mer bevisst. Interaksjon med katten din vil gå langt for å hjelpe henne med å takle sine følelsesmessige problemer. Hvis angsten skyldes andre problemer, for eksempel et nytt kjæledyr eller en person i hjemmet, familievoldsproblemer eller sykdom, kontakt veterinæren din for reseptbelagte medisiner mot angst. Det er også homøopatiske midler med ingredienser som hjelper deg med å berolige dyr som er tilgjengelige i de fleste dyreutstyr eller helsekostbutikker. Hvis du er hjemmefra det meste av dagen og du mistenker separasjonsangst, bør du vurdere å adoptere en ny katt som en følgesvenn, slik at pusen din ikke er alene hele dagen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Pratande Katter (Juni 2024).

uci-kharkiv-org