Er bambusplanter giftige for kjæledyr?

Pin
Send
Share
Send

i Aloe-bilde av tina7si fra Fotolia.com

Mange vanlige planter er giftige for kjæledyr, men bambus er ikke en av dem. Hvis kjæledyret ditt møter en giftig plante, gjennom svelging eller aktuell kontakt, bør du være forberedt med et nødsett for å behandle potensielle alvorlige effekter.

Bambusplante

Bambus er en treaktig, trelignende, raskt voksende plante som noen planter utenfor eller holder i potter i hjemmet. I tillegg finnes bambus blant annet i gulv, møbler, kurver og leker. Når den dyrkes ute, kan bambus spre seg raskt. Det kan virke invasivt, som ugress. Det nysgjerrige kjæledyret ditt kan tygge eller spise bambusplanten hvis det er mye av det i hagen din; Imidlertid vil ingen bambusarter skade kjæledyret ditt.

Giftige planter

Andre typer planter er giftige for kjæledyr. Planter som er giftige for hunder og katter inkluderer aloe, amaryllis, kristtorn, aspargesbregne, azalea, babyens pust, begonia, paradisfugl, calla lilje, krysantemum, påskelilje, dahlia, geranium, hibiscus, hosta, hortensia, iris, lilje dalen, philodendron, julestjerne, rhododendron, tulipan og barlind, blant andre. Hvis du har spørsmål om en bestemt plante, kan du kontakte en barnehage, veterinæren eller SPCA-giftlinjen på 888-426-4435.

Behandler giftig kontakt

Når kjæledyret ditt møter en giftig plante eller et stoff, vær rolig så kjæledyret ditt ikke kjenner på frykten din. Fjern det giftige stoffet og legg det i en krukke eller plastpose for å bringe veterinæren din om nødvendig. Hvis det er mulig, søk øyeblikkelig veterinærpleie. Det kan være lurt å fremkalle brekninger med hydrogenperoksid hvis giftige gjenstander ble inntatt, og vask huden med mild oppvaskmiddel for aktuell kontakt. Se på kjæledyret ditt for bivirkninger, da de kanskje ikke oppstår før timer etter kontakt.

Pet Emergency Kit

Nødsituasjoner med kjæledyret ditt, for eksempel kontakt med en giftig plante, kan oppstå selv med de beste forebyggingstrinnene. Å montere et nødsett for kjæledyret ditt er nyttig i en framvoksende situasjon uten umiddelbar veterinærtilgang. Inkluder følgende gjenstander i nødsett: 3 prosent hydrogenperoksid, sprøyte, saltoppløsning, flytende oppvaskmiddel, øyespylende smøremiddel og en snute og kjæledyrbærer for stabilisering og transport.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Snake Plant Propagation in Water and Soil by Leaf Cuttings Sansevieria (Juli 2024).

uci-kharkiv-org