Hva er skjebnen til en hund etter at den er pensjonert fra hundeveddeløp?

Pin
Send
Share
Send

Racing hunde er virkelig en rase fra hverandre: Disse raske hundene bruker de første årene av livet sitt på å jobbe som idrettsutøvere på elitenivå, og trekker seg deretter tilbake til fritidsliv. Etter racing, går hundene vanligvis til adopsjonsprogrammer eller pensjonseiere, der de går over til "grå" kjæledyr.

Adopsjonsgrupper

Racing-hundeiere er for det meste klar over hundenes racinglevetid basert på informasjon de får fra hundenes trenere og på løpsresultater. Når pensjonisttiden er nær, vil eiere eller trenere vanligvis kontakte en gruppe hund for adopsjon for å avtale henting av hunden. Adopsjonsgruppen for vinthund søker deretter passende adoptere for hunden. Det er en Grey Area Greyhound Adoption Group President Lesley Tierney Ezkovich sa: "Mange racingeiere vil at hundene deres skal finne et fint hjem etter racing. Å utvikle gode relasjoner med greyhound racing-eiere og trenere bidrar til å sikre at adopsjonsgrupper som vår alltid har en forsyning av fantastiske kjæledyr. "

"Vår gruppe er pro-greyhound racing," fortsatte Ezkovich. "Jeg er både en racing-hund, og en sterk advokat for adopsjon. Siden jeg er litt av en" hybrid ", har jeg sett alle aspekter av en hundes liv. Utover tvil er det greyhounds tidlige liv og racingopplæring som gjør dem til fantastiske kjæledyr de er i pensjon. Jeg er glad for å hjelpe disse fantastiske hundene med å finne flotte hjem som kjæledyr. "

Før adopsjon

Noen racinghunder har pensjonshjem lenge før deres faktiske pensjonsdato. Follow That Hound, kanskje det mest kjente dedikerte pre-adopsjonsprogrammet for racinghunder, som ble lansert i 2004 med målet om å la folk "adoptere på forhånd." Mange Follow That Hound hunder ble pre-adoptert kort tid etter fødselen, slik at deres adoptere kunne følge hundene sine gjennom årene, se dem vokse opp gjennom bilder, se på hundeløpet og forberede hjemmet for hundens eventuelle ankomst. Follow That Hound-programmet har sendt over 80 vinthunder til lykkelige aldershjem siden oppstarten, ifølge programstifterne.

Private adopsjoner

Noen racing-hundeiere gjør private adopsjoner for hundene sine. Selv om dette er mindre vanlig enn å jobbe med adopsjonsgrupper, kan det være et veldig levedyktig adopsjonsalternativ, spesielt for racinghunder som har utviklet forhold til gode potensielle hunderhunder. Mange racingeiere liker å holde tritt med hundene sine etter pensjonering. Private adopsjoner, arrangert direkte mellom racingeeier og postracing-eier, kan gjøre dette enkelt.

Pensjonere med eier

Noen eiere av vinthunder har bare noen få hunder som kjører om gangen, og tar deretter hundene inn i sitt eget hjem ved pensjon. Dette har skjedd i tilfeller der racingeeieren ganske enkelt "ble forelsket" i en bestemt hund og rett og slett ikke kunne sende vinthunden bort med noen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: adopting a greyhound day 1 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org