Hvor stor kan en Shih Tzu puddelvalp bli?

Pin
Send
Share
Send

Hvis du har tatt med deg en Shih Tzu-puddelblanding, bedre kjent som en Shih-poo, er det sannsynlig at han vil forbli en ganske liten hund. Det er fordi de fleste av disse "designerhund" -korsene innebærer å avle en Shih Tzu til et leketøy eller en miniatyrpuddel, snarere enn til en stor eller standardpuddel.

Størrelse

Siden Shih-poo er et kryss mellom to rasehunder, vil valpen din sannsynligvis modnes et sted i størrelsesområdet for disse hundene. American Kennel Club rasestandard for miniatyrpudelen sier at Shih-poo står mellom 10 og 15 inches høy på manken, mens leketøypudelen står 10 inches eller mindre. Det er ingen vekt spesifisering i puddelstandarden. AKC-standarden for Shih Tzu varierer mellom 8 og 11 tommer på skulderpunktet. Shih Tzu har også en vektgrense på mellom 9 og 16 pund. Figur at hunden din vil vokse til å være i Shih Tzu-vektområdet, stående mellom 8 og 15 inches høy ved skulderen

Møt foreldrene

En av de beste måtene å bestemme hvor stor Shih-poo valpen din vil vokse er å møte faren og moren. Det er vanligvis bare mulig hvis du kjøper valpen din fra en privat oppdretter, i stedet for fra en dyrebutikk. Hvis foreldrene er uvanlig små eller store for sine respektive raser, er det større sjanse for at valpen din vil arve disse egenskapene. I tillegg til størrelse får du også en god ide om foreldrenes temperament, som kan overleveres til deres avkom.

Standard puddelkors

Mens Shih-poos vanligvis krysses med de mindre pudler, betyr det ikke at en oppdretter kanskje ikke krysser en standardpuddel med en Shih Tzu. Siden begge raser angivelig er allergifremkallende, kan en standard puddel / Shih Tzu-kors produsere en mellomstor til stor størrelse hund som passer for en familie med barn. De mindre Shih-poosene er egentlig for lite til å grove barn. Mens AKC betegner standard puddelstørrelse som over 15 inches høy på skulderen, er de fleste standardpudler mye større enn det. Mange standardpudler når 21 tommer eller mer, og veier mellom 45 og 65 pund. Å finne en valpes endelige størrelse er vanskeligere med dette korset, men Shih-poo skal modnes på over 15 inches og veie mellom 20 og 40 pounds. Be oppdretteren om å vise deg eksempler på voksne hunder av dette spesielle korset for å få et bedre inntrykk av størrelsen ved modenhet.

Shih-Poo strøk

Begge raser krever regelmessige økter hos groomeren, og korset er ikke noe unntak. Siden puddelhåret er stramt og krøllete og Shih Tzu-håret er lengre, avhenger hårtypen hunden din har av avkastningen av de genetiske terningene. Vanligvis har Shih-poos bølgete strøk. Børst pelsen hans noen ganger i uken for å forhindre matte. Du finner disse valpene i forskjellige farger og fargekombinasjoner. Tillatte puddelfarger inkluderer hvit, svart, blå, sølv, krem, grå, brun og aprikos, mens Shih Tzu-rasestandarden tillater alle farger. Selv om "søt" ikke er en farge, er det den generelle reaksjonen en Shih-poo mottar fra tilskuere lenge etter at valpen hans er over.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 3 kraftige shih tzu valper kennel Star Mastinos (Kan 2024).

uci-kharkiv-org