Border Collie hudlidelser

Pin
Send
Share
Send

Du har kanskje vært litt forhastet hvis du trodde at du aldri måtte vurdere å ta border collie til hudlege. Selv om hudsykdommer ikke er det største helseproblemet for den travle border collie-rasen, finnes det noen få dermatologiske bekymringer som burde heve et rødt flagg.

Sebaceous Adenitt

Selv om sebaceous adenitt ikke er en vanlig hudlidelse, er border collies først på "Ultimate Dog Grooming" -listen over raser som kan påvirkes av den. Vet Info forklarer at når talgkjertlene som produserer olje til border collie-huden din blir betent, slutter de til slutt å virke helt. De resulterende symptomene inkluderer hårtap, tørr og skjellende hud og infeksjon i huden. En fullstendig kur er ikke alltid mulig, da tidlig påvisning er nødvendig, og mange ganger kan et mildt tilfelle av adenitt som ennå ikke har gått, gå ubemerket hen. Veterinæren din bør gjøre en hudbiopsi hvis du mistenker at border collie har utviklet sebaceous adenitt for å bestemme at hun har lidelsen. Veterinæren kan da foreskrive medisinsk sjampo, hudsalve og antibiotika, om nødvendig.

Soppinfeksjoner og varme flekker

Hvis border collien din har middels eller lang pels, har disse lengre strøkene et tett underlag som kan være årsaken til hudproblemer hvis de ikke blir tatt godt vare på. I sin bok om border collies forklarer Michael DeVine at valpens tykke teksturerte underlag kan holde fuktighet ved siden av huden. Dette kan være uheldig hvis hun har den luksusen å svømme ofte, og hvis klimaet er varmt og fuktig, da kombinasjonen vil skape den perfekte grobunn for en gjærinfeksjon i huden eller kan forårsake varme flekker. Hvis Lassies normalt tykke, skinnende pels begynner å tynnes flekker eller virker fettete, og hvis huden hennes er kløende, rød og har en merkelig, gjæraktig lukt, anbefaler DeVine å få henne til veterinæren for behandling umiddelbart.

Parasitter

Parasitter, som lopper og midd, kan forårsake hudproblemer for alle hunder, inkludert border collies. Lopper lever i pelsen til hunden din, biter henne og forårsaker kløende, rød hud og mulig hårtap. Midd irriterer border collie ved å grave seg under huden, utløse hårtap og skalering av huden, ofte rundt øynene, munnen og bena. Midd kan til og med angripe hundens ører, noe som gjør dem kløende, smertefulle og røde. Over-the-counter rettsmidler, som pulver og spesielle sjampoer, er tilgjengelige for lopper, men hvis border collie får skabb eller lider av øreproblemer fra midd, er en tur til veterinæren for behandling det beste alternativet.

Forebyggende pleie

Hvis du holder din pooch preparert, vil du minimere sjansene for at hun vil få en hudlidelse. I tillegg, hvis du pleier henne regelmessig, vil du være mer sannsynlig å legge merke til en usunn tilstand hvis en oppstår. Regelmessig bading av border collien kan være så sjelden som en gang i måneden eller akkurat etter behov hvis huden og pelsen er sunn. Børsting av henne en eller to ganger i uken, enten håret er langt eller kort, bør være tilstrekkelig til å fjerne løst hår og smuss, og gi deg en sjanse til å inspisere huden hennes for å oppdage eventuelle avvik. Hvis border collien liker å svømme, vil det å begrense mulighetene til å ta en dukkert redusere sjansene for å få et hudproblem, og når hun blir grundig våt, tørker du henne så fullstendig som mulig for ytterligere å minimere muligheten for en hudlidelse.

Andre helseproblemer med Border Collie

Selv om det er mulig for border collie å få en påkjørsel med en hudlidelse, er ikke disse forholdene øverst på listen over helseproblemer som er knyttet til rasen hennes. Vet Street lister opp hoftedysplasi og den resulterende leddgikt først under genetiske sykdommer som påvirker border collies. Som border collie-forelder bør du holde øye med symptomer hos hunden din, som vanskeligheter med å stå fra liggende stilling og nøl med å løpe eller hoppe. Når vi snakker om øyne, er Collie Eye Anomaly (CEA) en annen tilstand som border collies er utsatt for. CEA består faktisk av en rekke forskjellige øyesykdommer som kan være milde eller alvorlige. Hvis du vil være sikker på om CEA skal være en bekymring for border collien din, kan du få henne testet for å finne ut om hun bærer sykdommen eller ikke. To andre bekymringer for genetisk helse for border collies som kan oppdages med tester er neuronal ceroid lipofuscinosis og fanget nøytrofilt syndrom. Begge er ganske alvorlige og er dødelige, men fordi oppdrettere kan skjerme for disse sykdommene, bør de ikke bekymre noen som har fått border collie fra en anerkjent oppdretter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Border Collie vs Australian Shepherd - What are the DIFFERENCES? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org