Kan forskjellig hundemat endre hundens holdning?

Pin
Send
Share
Send

Et av de viktigste elementene i å ta vare på en hund er å velge riktig mat. Ulike hunderaser har forskjellige ernæringsbehov, og hunder av forskjellige energityper vil kreve mat som enten er mer eller mindre tett når det gjelder rå kalorier. Det er ingen som "beste maten" for alle hunder, men det tar litt tid å forstå valpenes ernæringsmessige behov og forskjellene mellom mat kan hjelpe deg med å finne den som passer best for deg.

Hunder og ernæring

Hver hund har sine egne ernæringsmessige behov, men det er noen ting som alle valper må ha for å se og føle seg best. American Kennel Club bemerker at hunder trenger proteiner, fett, mineraler, vitaminer og karbohydrater, som alle er tilstede i varierende porsjoner i hver type hundemat. Det anbefales at voksne hunder blir matet to ganger om dagen og blir matet basert på energinivå og størrelse. Hvis hunden din virker sliten eller mopey, kan det være et ernæringsmessig problem.

Raser og personlighet

Mens det å bytte fra en mindre sunn mat til en sunnere mat ofte vil gi hunden din en endring i humør, er det viktig å forstå at noen raser er avlet med visse personlighetstrekk i tankene. Det er for eksempel kjent at tyske hyrder er avsidesliggende, mens Labrador-retrievere er beryktede for sin kjærlige natur. Hvis du bytter hundens diett, kan det gi ham mer energi og få ham til å virke lykkeligere generelt, men det er lite sannsynlig at endringen din hyper unge valp blir til en sovende eller den grusomme gamle hunden din til en fontene med god mot.

Lære å lese ingredienser

Når du skal finne sunn og passende hundemat, er det viktig at du kan lese og forstå etikettene på posen. Først vil du finne AAFCO, forkortelse for Association of American Feed Control Officials, på etiketten. AAFCO-merket indikerer at maten oppfyller organisasjonens minstekrav til helse. Denne etiketten vil også indikere hvilke hunder som er best egnet for maten. Les deretter gjennom ingredienslisten - de er oppført etter mengde, så det første på listen er den mest rikholdige ingrediensen i maten.

Velge mat av høy kvalitet

Å finne og identifisere hundemat av høy kvalitet er vanskelig, men ikke umulig. Med mindre du mate hunden din hjemmelaget mat, er det ingen måte å være 100 prosent sikker på at maten du serverer er det som er lovet på posen. Når det er sagt, er det noen generelle retningslinjer tilgjengelig for valg av god mat. Først må du se etter matvarer med ekte kjøtt som hovedingrediens. Kyllingmåltid, biffmel og fiskemel er gode baser for mat. Du vil også unngå matvarer med høyt maismelinnhold - maismel er stort sett fyllstoff og gir ingen reell næringsverdi. Husk: En høyere pris betyr ikke alltid bedre mat. Noen av de dyreste matvarene på markedet har mindre ingredienser og er fullpakket med mais.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: NY HOUSETOUR. OmMøblerer leiligheten og viser alle rom (Juli 2024).

uci-kharkiv-org