Kan forskjellige arter av papegøyer være i samme bur?

Pin
Send
Share
Send

Akkurat som hundelskere og katteelskere, hvis du er en fan av krokregninger, vil du etter hvert ha mer enn en. Men med papegøyer, hvis du legger til en til familien, kommer spørsmålet om du ikke kan huse din nye fjærvenn med den du allerede har.

Noen kan

Å huse fugler sammen i samme bur er som å sette et par barn i et lekerom. Det er tider de kommer overens, og det er sikkert tider når uenigheter bryter ut. Du kan stable oddsen til fordel for deling av bur hvis du velger arter som er kjent for å komme sammen. "Parrots for Dummies" lister cockatiels, undulater, hengende papegøyer og conures som typer hookbills som sannsynligvis vil leve fredelig. Avian Web lister også kanarifugler og finker som små fugler som ikke er papegøyer som passer sammen med de mindre papegøyeartene som parakitter, turkoisiner, rosenrøde burker og gressdyr.

Noen kan ikke

Noen ganger kommer personligheter i konflikt - og det kan gjelde to eller flere papegøyer. Hvis du planlegger å skaffe deg en ekstra fugl, men ikke har plass eller penger til å tilby et eget bur til ditt nyeste familiemedlem, må du sørge for å styre unna kakaduer, kaviar, kjærlighetsfugler, araer og lorier.

Bekymringer med delt bolig

Hvis du har en hann og en kvinne av samme art, vil den åpenbare første bekymringen være at du vil ende opp med baby papegøyer. Men med mindre de er av samme slekt (hvis de for eksempel begge er araer), er det sjelden de parrer seg og nesten umulig at eventuelle resulterende egg vil være fruktbare og klekkes. Den største bekymringen i å huse to forskjellige papegøyer i samme bur er at de kan bli aggressive og slåss, noe som fører til skader og muligens død.

Holder mer enn en papegøye

Det optimale scenariet for å holde mer enn en papegøye er å gi dem hvert sitt bur og om mulig plassere dem i separate rom. Werner Lantermann, forfatter av "The New Parrot Handbook", anbefaler å dele inn et rom for å gi hver papegøye sitt eget individuelle rom. Skillevegger skal plasseres mellom burene slik at fuglene inni ikke kan plukke kamper mellom stolpene. Hvis du planlegger å ha mer enn en papegøye av forskjellige arter, kan det være effektivt å få dem veldig unge og samtidig slik at du kan oppdra dem sammen. I "Papegøyer for dummier" sier Nikki Moustaki at dette ikke er en garanti for at de blir BFF, men det er større sjanse for harmoni i hjemmet enn om du kjøpte to voksne papegøyer og prøvde å tvinge dem til å leve sammen og like den.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Morsom snakkende ara papegøye (Juni 2024).

uci-kharkiv-org