Når kan kattunger gå utenfor?

Pin
Send
Share
Send

Gårds- og låvekattunger kan være dine beste venner - si farvel til musefeller og gift. Alt de trenger er tilgang til et trygt tilfluktssted fra flygende hover, knirrende kjever og snøflammer.

Erfaren mamma

Hvis mamma er en gårdskatt, stol på at hun viser babyene sine tauene. Hun vil skolere dem for å unngå farer og fortelle dem når det er trygt å våge seg utendørs. Du kan legge merke til at hun forlater dem i korte perioder når de er omtrent fire uker gamle - kanskje å bringe dem tilbake en ikke helt død mus for å lære dem å fullføre den! Hun vil lede dem utendørs når hun føler det er trygt, og gi dem mer og mer frihet når synet og hørselen utvikler seg, og når de lærer å løpe inn igjen for sikkerhet.

Uerfaren mor

Du må spille surrogatmamma hvis mamma katt er ung, ikke vant til å låve eller av en eller annen grunn. Begynn å bringe kattungene utenfor når de er fire uker gamle. Hvis det er et stort område, og spesielt hvis du har hunder, kan du gjerde av eller på en eller annen måte legge et område der de er fri til å utforske uten at de slipper en vegg eller blir snappet opp i Rovers kjever. Siden denne alderen også er ideell for å temme dem, må du kommunisere med dem utendørs slik at de ikke er redd for deg. Øk den daglige utendørs spilletiden - og størrelsen på lekeplassen - i løpet av de neste to ukene.

Å våge seg alene

Mamma-katten forbereder seg på å "klippe ledningen" når babyene hennes er seks til åtte uker gamle, så husk det hvis dette har blitt din rolle. Kattungene er klare til å bli avvent, så hold rikelig med mat og ferskvann inne i fjøset eller et uthus slik at de vet at det er deres hjemmebase. På denne måten er det mindre sannsynlig at de vandrer langt, og vet hvor de skal dra når coyotene - og vintervinden - begynner å hyle. Hvis du holder gårdskattunger for gnagerkontroll, vil de fortsatt jakte hvis du gir dem kattemat.

Helse og sikkerhet

Hvis du kan, må du lukke kattungene om natten i låven eller skuret, spesielt når mor har meldt seg av på heltidspleie. Dette beskytter dem mot nattvoktere som ønsker å feire kattunger, samt fra farene ved mørke landeveier i nærheten. Vaksinere dem omtrent seks til åtte uker; gårdskattunger er utsatt for alle slags sykdommer, sykdommer og infeksjoner, og kan ikke være i topp jaktform hvis de er syke. Beskyttelse mot rabies er spesielt viktig. Hold hannkattene dine nær ved å kastrere dem, og få kvinnene dine sterilisert også - de vil være sunnere og det vil holde din kattepopulasjon håndterbar.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: BARBIEHUSET #02. The Sims 4 - BYGGING (Juni 2024).

uci-kharkiv-org