Kan valper spise tyggepinner?

Pin
Send
Share
Send

Alle valper tygger, staveferdighet for møbler og skosamling. Tyggepinner, til tross for navnet, er kanskje ikke et godt alternativ for en valp, da de kan utgjøre en fare for en så liten pooch.

Sensitive Chompers

En valp er ikke født med tenner, til morens lettelse, og begynner først å utvikle dem rundt 3 ukers alder. Dette, ikke tilfeldig, handler vanligvis om den tiden mor begynner å avvenne. Dette første tennesettet, kjent som melk, baby eller løvetenner, tar omtrent en måned å vokse helt inn. Løvfellende tenner er mye mykere og skjørere enn de sterkere voksne tennene som vil vokse inn senere, og de er utsatt for å bryte. Siden tyggepinner vanligvis er harde pinner av pressede kjøttlignende produkter, kan de veldig godt være for harde på valpens øvelseskummer. En dårlig bit kan sprekke eller knekke valpens tenner, forårsake smerte og tannproblemer.

Kvelningsfare

Bortsett fra det mulige tanndilemmaet, kan tyggepinner utgjøre en helserisiko for altfor glade valper. Tygging er et morsomt tidsfordriv for valper, og hvis den spesielle seigen er kjøttfarget, desto bedre. Men bestemte valper kan gnage store biter av tyggepinnen og svelge dem, muligens forårsake kvelningsfare. Hvis biter klarer å gå ned i spiserøret, er valpen din ikke helt ut av skogen. En stor del tyggepinne kan sette seg fast i magen eller mage-tarmkanalen, forårsake blokkering og alvorlig smerte. Han vil sannsynligvis trenge kirurgi for å fjerne det fornærmende stykket.

Anbefalte tyggeleker

Husk at hvis valpen din er mellom 3 og 6 måneder, har han mest sannsynlig fortsatt mange av løvtennene igjen, og du bør velge leker deretter. Mykere leker som ikke splitter eller utgjør en kvelningsfare, er bedre for yngre valper, mens eldre pocher drar nytte av hardere seige leker. En rekke tyggeleker er tilgjengelig hos din lokale dyrehandler for å oppmuntre til sikker tygging, for eksempel syntetiske bein, kosedyr og behandle leker. Frosne hundevennlige matvarer som gulrøtter og epler er effektive og sunne tyggepinnealternativer.

Tygging No-Nos

La aldri valpen din være uten tilsyn mens han skal til byen på tyggelekene sine. Selv om et leketøy har fått de høyeste sikkerhetsmerkene fra et dusin kjæledyrbeskyttelsesgrupper, tar det bare en freak-ulykke å stave katastrofe. Bytt leker umiddelbart hvis de blir ødelagte eller slitte til det punktet at de kan bryte fra hverandre og bli kvelningsfare. Ikke straff valpen din hvis du tar ham med å tygge på noe han ikke burde - han forbinder ikke straffen med handlingen. Omdirigere ham og gi ros når han tygger på noe mer passende. Når du tilbyr mat, må du først undersøke det for å sikre at det er trygt for hunder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: EN DAG MED VALPEN VÅR (Kan 2024).

uci-kharkiv-org