Hvordan kan jeg vite om jeg er allergisk mot hunder?

Pin
Send
Share
Send

jeg ung kvinne tørker nese bilde av forca fra Fotolia.com

Hvis du hoster, nyser eller klør når du kjæledyr på naboens pooch eller går gjennom et dyrevern, er sjansen god for at du har en allergi mot hunder. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis et liv uten hunder. Symptomer på milde allergier er generelt håndterbare med riktig behandlingsplan.

Allergirisikofaktorer

Anslagsvis 15 prosent av amerikanerne er allergiske mot kjæledyr, bemerker Partnerskap for dyrevelferd, og kjæledyrallergi kan utvikles på ethvert livsstadium. Dette betyr at selv om du hadde en hund da du var yngre, kan du være allergisk mot hunder nå. Hvis du lider av andre allergier, har du høyere risiko for å være allergisk mot hunder, og en positiv familiehistorie kan også øke sjansene dine.

Symptomer på kjæledyrallergi

Allergiske symptomer kan variere i alvorlighetsgrad, fra milde og irriterende til livstruende. Hvis du er som de fleste med hundeallergi, vil du legge merke til litt nysing, kløe og vanning i øynene og hoste like etter kontakt med en hund. Hvis du har astma, kan symptomene dine være mer alvorlige, og du kan ha vanskeligheter med å puste. Alvorlige allergier kan utløse elveblest, signifikante pusteproblemer og hevelse etter til og med kort eksponering for dander eller spytt hos hunden. Symptomene varierer fra person til person og kan endre seg i type og alvorlighetsgrad med hver eksponering.

Diagnostiske tester

Hvis du mistenker at du er allergisk mot hunder, vil du se en allergolog for en klar diagnose og behandlingsplan. Allergihud- og blodprøver er begge ganske nøyaktige når det gjelder å oppdage allergier, selv om falske negativer og positive oppstår. Hudtester innebærer å plassere en liten mengde av allergenet på eller like under huden og vente på en reaksjon. Allergen-spesifikke IgE-antistofftester, eller blodallergitester, måler kroppens nivå av IgE som svar på eksponering for spesifikke allergener. Legen din vil velge den mest passende typen test for deg.

Unngåelse og symptomer

En enkel måte å fortelle om du er allergisk mot hunder er å holde seg borte fra dem og se om symptomene dine forsvinner. Selvfølgelig er dette kanskje ikke mulig, og hvis du nylig har hatt en hund hjemme, må du flytte ut for å unngå alle spor av allergenet. Noen ganger, for eksempel når allergitesting ikke er avgjørende, kan fullstendig unngåelse være nødvendig for å stille en diagnose av hundeallergi.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Nytt vaccin mot pälsdjursallergi - Nyhetsmorgon TV4 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org