Hva betyr det når hunder stirrer på en vegg og knurrer?

Pin
Send
Share
Send

Dessverre er det på tide å flytte. Du har spøkelser. ikke pakke ennå; det er noen andre muligheter. Men ikke gå til konklusjoner på egen hånd. Se veterinæren din og spør om hundens merkelige oppførsel.

Primær bekymring: Kognitiv dysfunksjon

Åpenbart er du bekymret for at det kan være noe galt med din beste furrige venn. Dette er en legitim bekymring, og det er derfor du må ta henne med til veterinæren for en kontroll. Visse helseproblemer kan føre til at hunden din stirrer på veggen og knurrer uten merkbar grunn. Hundens kognitive dysfunksjon, som er som Alzheimers sykdom eller senilitet hos mennesker, er definitivt mistenkt, spesielt hvis hunden din fortsetter i mange år.

Er det andre symptomer?

For å finne ut hva som skjer, trenger veterinæren en god beskrivelse av hundens oppførsel og eventuelle abnormiteter eller mulige symptomer. Ta notater om når hunden din stirrer på veggen og knurrer, hvor lenge den varer, hva som skjer i huset den gangen og andre detaljer. Skriv ned noe annet utenfor normen eller bekymring. Andre tegn og symptomer på kognitiv dysfunksjon hos hundene inkluderer å sove mer om dagen eller mindre over natten, bli antisosial, tråkke eller vandre uten mål, riste, slapphet, tilsynelatende gå seg vill, ha problemer med å navigere gjennom døråpninger eller rundt hindringer, problemer med en gang kjent oppgaver, tilsmussing i huset og store atferdsendringer.

Hva indikerer knurring?

Growling betyr forskjellige ting, avhengig av konteksten. Det er en advarsel før territoriell aggresjon, men det er også en defensiv oppførsel. Noen ganger knurrer hunder byttedyr, av angst, eller bare for å si "la meg være i fred." Du bør kunne fortelle det ved å se på hunden din mens hun knurrer mot veggen om hun gir seg for aggresjon eller glir tilbake i forsvar eller usikkerhet. Førstnevnte kan bety at hunden din hører noe, for eksempel mus, rotter, et ekorn eller andre dyr i veggen. Hunden din kan oppdage dem mye lettere enn du kan, og hun er nødt til å reagere. På den annen side peker knurring defensivt eller ut av forvirring mer på et nevrologisk problem.

Andre ting du bør vurdere

Du er utvilsomt ivrig etter å komme til bunns i denne forvirrende oppførselen. Det er andre ledetråder som kan antyde hva som skjer når hunden din stirrer på veggen og knurrer. Hvis det bare skjer en eller to ganger, er det sannsynligvis ikke noe å bekymre seg for. Hvis det skjer med en eller annen frekvens, skjer det alltid på samme sted / rom eller på samme tid på dagen? Dette er neppe tilfeldig, og indikerer sannsynligvis dyr i veggen. Hvis det skjer tilfeldig og mange forskjellige steder, er et helseproblem mer sannsynlig. Snuser hunden din også på veggen eller på annen måte undersøker den? Dette antyder at det virkelig er noe der som vekker nysgjerrigheten hennes. Er hunden din utsatt for å stirre ut i rommet andre steder eller til andre uforklarlige vokaliseringer? I så fall kan det være noe uorden på jobben. Vurder detaljer som disse, og sørg for at du nevner dem alle for veterinæren.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Norske Ghosts unike talent har gitt ham 300 000 følgere (Juli 2024).

uci-kharkiv-org