Hvor mange fisk går i et 30-gallons marine akvarium?

Pin
Send
Share
Send

i Yellow puffer fish image av Stevo fra Fotolia.com

Tropiske saltvannsakvariefisk kommer fra et av de mest stabile miljøene på jorden. En måte å forhindre dårlig vannkvalitet på er å unngå å overbelaste fisketanken.

Tommer per gallon-regler

akvariebilde av BlueMiniu fra Fotolia.com

Denne regelen har mange variasjoner, men den vanligste versjonen hevder at du bør fylle 1 tomme per 2-5 liter vann. Dette betyr at en 30-liters tank kan inneholde 6 til 15 1-tommers fisk, eller 2 til 4 3-tommers fisk. Imidlertid, når en fisk blir større enn 3 tommer, brytes denne retningslinjen raskt, siden 10 1-tommers fisk er mindre enn en 10-tommers fisk. For eksempel ville det ikke være en god idé å ha mer enn en 6 til 8 tommers løvefisk i en 30-liters tank.

Fisk-til-størrelse myte

gullfiskbilde av mashe fra Fotolia.com

Ideen om at en fisk vokser til størrelsen på akvariet er en farlig urbane legende. I de tidlige dagene med fiskeoppbevaring la folk merke til at fisk i små tanker hadde en tendens til å holde seg mindre enn fisk i større tanker. Dette var fordi fiskeavfall bygget seg opp raskere i mindre tanker og hindret veksten av den mindre fisken. Mens du ofte hører dette om ferskvannsfisk, spesielt gullfisk, er det ikke sant, og du bør aldri fylle ut tanken på noen variasjoner av dette resonnementet.

Andre faktorer

gul tang-bilde av freelancepete fra Fotolia.com

Ikke glem å ta hensyn til andre faktorer enn størrelse. For eksempel er en gul tang mer aktiv enn de fleste fisk. Som sådan produserer den mer fiskeavfall, så du bør budsjettere litt mer plass til det (bruk den øvre enden av 2-5 liter) enn en mindre aktiv fisk. Også aggressive arter krever mer plass enn fredelig fisk. Til slutt kan nymonterte tanker holde færre fisk enn etablerte tanker. Dette er fordi gunstige bakterier er det viktigste som bryter ned fiskeavfall i et akvarium, og det tar tid å bygge opp nok til å holde vannet trygt.

Hvirvelløse dyr

korallbilde av Lucid_Exposure fra Fotolia.com

Strømpe av saltvannsvirvelløse dyr krever et eget sett med regler. På et øyeblikk ser det ikke ut til at koraller krever mye. Imidlertid er de dyr og kan "angripe" hverandre med stingers eller til og med vannbårne giftstoffer. For å unngå dette, undersøk din spesielle art og gi dem rom. For å estimere hvor mye plass, observer koraller om natten; mange arter ekstruderer stikkende tentakler om natten. Dette vil gi deg en bedre ide om hvor nær stikkende rekkevidde er.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Unbox nye fisk u0026 Update af akvarier (Juli 2024).

uci-kharkiv-org