Allergier mot kjæledyrfugler

Pin
Send
Share
Send

Du er omgitt av potensielle allergener i hjemmet og utenfor, men visste du at kjæledyrfuglen din kan være kilden til ubehaget ditt? Allergiske reaksjoner på fugler er ikke så uvanlige. Faktisk kan selv personer som ikke er allergiske, utvikle symptomer på allergi etter langvarig eksponering for fugler.

Dander

Alle fugler produserer dander, som er faste biologiske partikler som ligner på støv. De er veldig lette, slik at de kan bæres gjennom luften og til og med inhaleres i store mengder. Fugleskitt er spesielt skjerpende for mennesker og dyr fordi fugler kontinuerlig forplanter seg ved å klappe vingene, selv om de ikke kan fly. Noen danderpartikler er for små til å se uten et mikroskop, så en diagnose av danderallergi av en lege kommer som en overraskelse for mange fugleeiere.

Pulverproduserende fugler

Noen fuglearter, inkludert den ofte tamme cockatiel, er "pulverproduserende" fugler. Disse artene utskiller stadig et pulverformig stoff for å belegge fjærene med heller enn den oljeaktige substansen som produseres av huden til andre fugler. Dette pulveret er forskjellig fra dander, så det kan gi en allergisk reaksjon hos mennesker som ikke er plaget av oljeproduserende fugler. Langvarig eksponering for dette pulveret kan faktisk føre til livstruende lungeskader hos mennesker og til og med andre fugler.

Symptomer på fuglallergi

Fugleeiere, spesielt de med pulverproduserende fugler, bør overvåke sin egen helse og oppførselen til andre kjæledyr og mennesker i husstanden. Dander og pulverallergi produserer forkjølelseslignende symptomer, slik at de lett forveksles med en mikrobiell infeksjon i bihulene eller lungene. Pustevansker er et viktig advarselsskilt som må adresseres umiddelbart. Langsiktige symptomer på eksponering for fugleallergener inkluderer sløvhet, mangel på appetitt og muskelsmerter

Allergenbehandling

Hvis du, familien eller kjæledyrene dine har alvorlige allergiske reaksjoner på fugler, bør du vurdere å gi fuglene et nytt hjem. Selv om det er vondt å si farvel til kjæledyret ditt, kan det til slutt være i husstandens beste å gjøre det. Hvis allergiske reaksjoner er sjeldne eller mindre, er det andre trinn du kan ta for å inneholde og fjerne allergener. Oppbevar fuglene i et godt ventilert bur eller fugle for å redusere spredning av dander og pulver. Noen flyselskaper har filtrert luftinntak for å fange forurensende stoffer. Rengjør hele huset regelmessig for å forhindre at allergener samler seg på overflater. Installer luftfiltreringsmoduler i HVAC-systemet ditt, eller plasser frittstående filtre i hele huset for å forbedre og opprettholde luftkvaliteten.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hypersensibilité de Type 1, anaphylaxie, allergie (Kan 2024).

uci-kharkiv-org