Er en kattunge kald smittsom for hunder?

Pin
Send
Share
Send

Når Mr. Vil hundene dine bukke under for den onde sykdommen neste?

Kun katter vær så snill

I den menneskelige verden, når en person i et hushold er syk, er det en god sjanse for at alle andre vil komme med det samme. Dette gjelder ikke nødvendigvis for dine furrige familiemedlemmer, da virus i utgangspunktet er artsspesifikke. Ethvert forkjølelsesvirus som katten din er uheldig nok til å bli offer for, for eksempel kattherpes eller calici-stammer, kan ikke smitte hundens ledsagere og omvendt. Kattevirus gjør katter syke, og hundevirus gjør hunder syke. De arter ikke hopp.

Likestillingsinfektorer

Noen ganger er forkjølelse ikke bare forkjølelse. Den nydelige osen som strømmer fra kattens nese eller øyne, kan indikere en øvre luftveisinfeksjon, som kan skyldes en viral eller bakteriell invasjon. Mens virus ikke krysser artslinjer, har bakterier ingen slike problemer. Bordatella, Pasteurella og Chlamydia er alle bakterier som ikke har noen problemer med å hoppe fra katt til hundeverter, og gjøre begge to elendige.

Elendighet elsker selskap

Symptomene forbundet med forkjølelse og sykdommer er designet for å oppnå maksimal spredning av infeksjonen ved bokstavelig talt å spraye området med luftbårne bakterier. Hvis kattens hacking og nysing og oser er forårsaket av en bakteriell infeksjon, er noen hunder i husstanden sårbare for å fange den samme sykdommen. Delt vann og matskåler er viktige steder for krysskontaminering, samt sosial pleie og nærhet under nyseangrep.

Veien til utvinning

Så elendig som kjæledyrene dine føler under forkjølelse, er den gode nyheten at sykdommen i de fleste tilfeller vanligvis er ganske kortvarig. Virusinfeksjoner går vanligvis rundt to uker eller så, mens bakterielle infeksjoner vanligvis krever antibiotika for å slå nastene ut. Dessverre, siden symptomene alle er veldig like, vet du ikke helt hva som gjør katten din syk uten veterinærbesøk. Med mindre du ikke har noe imot et hus fullt av hacking, nysing av dyr, kan det være lurt å ta Mr. Long-Whiskers til veterinæren for en rask kontroll og noen få tester ved første tegn på en sykdom.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jeg har verdens søteste kattunger!!! VLOG (Juli 2024).

uci-kharkiv-org