Kan trioper leve med gullfisk?

Pin
Send
Share
Send

Triops (aka tadpole reker) er hardføre små buggere som har overlevd som en art i over 200 millioner år. Så de kan tåle noen få gullfisker, ikke sant? Hvis du tar de riktige forholdsreglene og sørger for tilstrekkelig pleie for begge artene, kan trioper og gullfisk være minnekammerater.

Vannkvalitet for gullfisk og trioper

Romtemperatur ferskvann er ideelt for gullfisk og trioper. Trioper trenger vann mellom 72 og 86 F, og gullfisk foretrekker vann mellom 68 og 75 F. Hvis du holder akvariet ditt mellom 72 og 75 F, bør begge artene være komfortable. Det ideelle pH-området for trioper og gullfisk overlapper også. Gullfisk har en pH på 6,0 til 8,0, og trioper foretrekker 7,0 til 9,0. Så en pH mellom 7,0 og 8,0 fungerer bra for begge.

Selv om trioppene vil rydde opp matrester i en smule, produserer de også stadig sitt eget avfall. Hvis du holder trioper og gullfisk sammen, må du teste vannkvaliteten ofte, utføre delvis vannbytte to ganger i uken, og rengjøre detritus fra tankgulvet regelmessig.

Habitat

Trioper holder seg til akvariegulvet og gullfisk svømmer hele tiden, slik at de kan dele et boareal uten mye interaksjon. Gullfisk trenger minst 10 liter vann per fisk, slik at de har nok plass til å svømme og vokse. Trioper trenger ikke mye vann eller plass for å trives, så det rette akvariet for fisken din er mer enn tilstrekkelig for trioperne dine.

Sand er det beste underlaget for trioper. Gullfiskakvarier bruker vanligvis grus, men du kan også bruke sand i et gullfiskakvarium. Noen filtreringssystemer er for sterke for trioper - de kan suges inn i systemet og drepes. Et hjørnefilter med lett flyt bør være skånsomt nok for dine trioper, men sterkt nok til å holde vannet rent og luftet for gullfisken.

Mating av gullfisk og trioper

Begge artene spiser relativt de samme tingene - vegetasjon, kommersiell fiskemat og andre små dyr, som blodorm og krill. Triops er bunnmatere, de er alltid sultne, og de er ikke kresne. De gjør en god jobb med å rydde opp matpartikler som kommer til bunnen av tanken. De vil også chompe seg gjennom levende vannplanter. Hvis du har tenkt at din vannflora skal vokse og blomstre, er ikke trioper et godt valg for deg. De begynner ved røttene og fortsetter å nippe til hele planten er borte. Husk at de alltid er sultne!

Livssirkelen

Hvis du vil avle gullfisk eller trioper, er det best å skille egg og babyer fra de voksne, som ser på barna sine på samme måte som de gjør lunsj. For en komet eller fantail ser triops avkom ut som velsmakende snacks. Fullvokste trioper vil også spise de mindre, så vel som yngel eller gullfiskegg de kommer over på akvariegulvet.

For å gi triopsene dine sjansen til å bli voksen, klekk ut triopsene dine i en tank, la dem vokse til minst en tomme i lengden, og overfør dem til gullfiskakvariet. Dette vil gi de små "levende fossilene" en sjanse til å konkurrere med rovdyrende gullfisk.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Levende sten og fisk (Juli 2024).

uci-kharkiv-org