Kan Weimaraners leve med katter?

Pin
Send
Share
Send

Smart, lojal og aktiv, en Weimaraner er et flott tillegg til familien din, med mindre du har katter. Vaktsomhet er imidlertid nødvendig.

Et jegers hjerte

I dag kjenner de fleste Weimaraners som familievennlige følgesvenner og småviltjegere, men det var ikke alltid det. Disse raske, grasiøse hundene kommer fra tysk bestand og ble opprinnelig ansatt av aristokratiet for å jakte på ulv, hjort og bjørn, ifølge American Kennel Club.

Weimaraners - med tilnavnet "grå spøkelser" for sine korte, slanke grå frakker - er veldig trenbare, men krever mye trening, ellers blir de rastløse og handler ut. De beholder en sterk, praktisk talt ubønnhørlig byttedrift.

Tøffe avgjørelser

Hvis du har katter og en Weimaraner, har du et problem. Selv de mest veloppdragen, velutdannede hunder av rasen har vært kjent for å drepe katter.

Som hovedregel, ikke ta med katter hjem hvis du har en Weimaraner. Hvis du har katter, ikke ta med et Weimaraner hjem.

Hvis du uansett bestemmer deg for å blande de to - hei, forumanekdoter for kjæledyr og Internett-videoer viser noen fredelige sammenkoblinger - må du være forberedt på å svare på et grunnleggende spørsmål: Hva vil du gjøre med Weimaraner hvis du dreper katten? Hvis du ikke er villig til å beholde ham, er det ikke rettferdig å bringe ham hjem for hunden, deg eller din familie i utgangspunktet.

Valpetilnærmingen

Resultatene av en studie fra Tel Aviv University rapportert i 2008 kan hjelpe deg med å integrere Weimaraners og katter i samme hjem.

Studien fant at hvis hundene og kattene ble ordentlig introdusert og sosialisert, kan de komme overens. Trikset er å adoptere en ung katt først - si en under 6 måneder gammel - og deretter introdusere en ung hund - si en mindre enn ett år gammel. Selv da betyr ikke dette at kjæledyrene dine vil ha glede av hverandres selskap - de kan bare være likegyldige overfor hverandre.

For at denne tilnærmingen skal fungere, må du adoptere eller kjøpe en Weimaraner-valp og holde deg til en streng treningsrutine. Hundens naturlige jaktinstinkter er blitt finpusset gjennom generasjoner: du kjemper en oppoverbakke.

Opplæring og disiplin

Når du introduserer Weimaraner og katten din, må du holde den tidligere begrenset til ett eller to rom med en babyport og sørge for at sistnevnte har sikre sitteplasser og rømningsveier. Sett hunden i bånd og vær rolig. Dette er standard praksis for alle hund-katt introduksjoner.

Weimaraners er svært følsomme og svært trenbare. Bruk positive forsterkninger som ros, hengivenhet, leker og godbiter. Vurder klikkeropplæring. Bygge på suksesser ved å utvide og utvide spilldatoer.

La aldri hunden din bjeffe, stikke på eller bite en katt. Stopp all slik oppførsel med faste "Nei" og "Sit" kommandoer. Dine Weimaraners-følelser blir lett skadet, så ikke skjenn ham for hardt ut. Tross alt gjør han bare det som er naturlig for ham.

Unngå å disiplinere en katt som angriper en hund; dette kan anspore livslang hån og motsetning som provoserer dyrets egen død.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Weimaraners. Breed Judging 2020 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org