Hvordan ta vare på eldre mops

Pin
Send
Share
Send

i Hunder i lokal park; mopsbilde av Tawana Frink fra Fotolia.com

En mops er en unghjertet hund, og rasen har generelt et langt liv. Noen problemer er generiske for hunder, men mops har noen spesifikke problemer som eiere må være klar over.

Trinn 1

Skjerm mops fra 7 år for tegn på aldring. Selv om puggen din sannsynligvis ikke oppfører seg som en eldre i denne alderen, blir dette vurdert som poenget når aldring begynner. Mopsekspert Dan Rice beregner at mopsen din faktisk kommer inn i eldre år rundt 12 år.

Få veterinæren til å gi mops din en fysisk sjekk for stivhet, hjertemusling, organfunksjon, anemi og andre tegn på aldring. Forebygging er bedre enn behandling, og en årlig screening kan identifisere problemer før de utvikler seg for langt. Selv i alderdommen er det kjent at mopsene oppfører seg som ungdommer, så det er ikke alltid lett å få øye på når mopsen din har gått inn i eldre år. Snakk med veterinæren din hvis du merker at han sover mer, eller hvis synet og luktesansen ikke er så skarp som de pleide å være. Dette kan bare være normale symptomer på aldring, men veterinæren vil sjekke for eventuelle underliggende helseproblemer.

Steg 2

Hold øye med alle de mopspesifikke egenskapene som kan håndteres i barnemops, men som kan forårsake store problemer for eldre. Vekt er alltid et problem med mops, spesielt overflødig kilo. En eldre mops trenger dietten justert for sin alder for å forhindre vektøkning fra en reduksjon i mengden trening han er i stand til å gjøre.

En mops øyne er en av hans svake punkter. Bortsett fra grå stær, inkluderer pugspesifikke øyeproblemer keratokonjunktivitt sicca, progressiv retinalatrofi og pigmentær keratitt. De to siste kan føre til blindhet. Mopsoppdrettere oppfordres til å kontrollere alle avlshundene sine årlig for øyeproblemer av Canine Eye Registry Foundation. Fordi mopsøyeproblemer er så vanlige, bør kjøpere av mopsvalper be om å få se sertifikater.

Trinn 3

Se opp for nervedegenerasjon, som mops kan utvikle seg i senere år. Ingen ser ut til å vite hvorfor mops får det, ifølge Pug Dog Club of America. Tegn på denne tilstanden er å dra bakre føtter, svimlende og manglende evne til å hoppe opp eller ned. En mops med denne tilstanden kan også bli inkontinent.

Du kan få en liten vogn eller rullestol for å støtte bakenden, slik at han kan klare seg selv ved å bruke frembena for fremdrift. Eller du kan bære ham med deg, noe din mops utvilsomt vil elske.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How to repair a steam mop (Juli 2024).

uci-kharkiv-org