Hvordan ta vare på kvinnelige hunder etter at de har hatt valper

Pin
Send
Share
Send

i Collie Dog on Dog Bed bilde av Janet Wall fra Fotolia.com

Bortsett fra en ren kasse på et rolig og rolig sted, trenger hunden din vanligvis ikke mye hjelp til å føde de søte små valpene. Hun trenger hvile for å gjenvinne kreftene og helbrede, så gjør livet så enkelt som mulig for henne å hjelpe henne å komme seg.

Trinn 1

Se på morhunden for tegn på at hennes arbeid og levering er over. Leveringstider og søppelstørrelser kan variere, så en lang periode med inaktivitet etter fødselen av en valp er normal. Du vil vite at alle valper er født når morhunden virker roligere og mer avslappet, og viser ingen ekstra tegn på anstrengelse. Hun vil også bli mer fokusert på å ta vare på valpene sine.

Steg 2

Rengjør kassen når morhunden er ferdig med å føde alle valpene og morkakene. Beveg moren og valpene forsiktig for å fjerne skitne håndklær og bytt dem ut med rene. Forsikre deg om at mor og valper alle er rene, tørre og varme i esken. La moren bli kjent med de nye valpene når hun renser og pleier dem.

Trinn 3

Sørg for at valpene er inneholdt og trygge, og hjelp den nybakte moren utenfor å gå på do når hun føler seg klar. Tørk av henne med en fuktig klut for å holde henne ren. Hold henne i bånd eller i et innesluttet område for å holde henne trygg. Se nøye på henne når hun går og driver sin virksomhet, og vær klar til å hjelpe henne inn og ut av huset om nødvendig. Noe utflod er normalt etter fødselen, men hvis det er en alarmerende mengde, eller hun virker svak eller på annen måte syk, må du kontakte veterinæren din umiddelbart.

Trinn 4

Hold mat- og vannrettene fulle hele tiden for å sikre at hun får nok næringsstoffer til å holde seg frisk og mate sin nye kylling. Spør veterinæren din hvilken type mat som er best, da noen anbefaler å mate en ny mor valpemat rett etter fødselen for tilsatte næringsstoffer. La henne spise så mye som hun vil, for å holde styrken oppe, slik at hun kan tilby den beste melk til sine voksende babyer.

Trinn 5

Sjekk moren regelmessig for tegn på infeksjon eller andre helseproblemer i noen uker etter fødselen. Vaginal utflod skal avta og stoppe omtrent tre eller fire uker etter fødselen. Kontakt veterinæren din umiddelbart hvis utslippet ser rødt ut og lukter vondt, brystvortene ser røde og hovne ut, eller hvis hun virker rystende og sikler for mye.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Tuller rundt på Rush! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org