Hvordan ta vare på Oranda gullfisk

Pin
Send
Share
Send

i Gullfiskbilde av Lucy Cherniak fra Fotolia.com

Hvis dere begge er akvariumentusiaster, vil du kanskje vurdere oranda gullfisk som dine første kjæledyr sammen. Å forstå riktig pleie av denne delikate fisken er viktig for deres levetid.

Trinn 1

Lær deg om de spesifikke behovene til oranda gullfisk. Vanlig gullfisk som shubunken har flate, lange kropper; men orandas har store, runde kropper som gjør dem tregere svømmere - de konkurrerer ikke godt om mat med mer aktive arter. Hodehodene deres er også utsatt for sykdom fra bakterier og urent vann, så de tåler ikke forurenset vann. I tillegg til, i motsetning til andre typer gullfisk, må orandas ha stabile vanntemperaturer: ikke for kalde, fordi de ikke trives hvis temperaturene i tankene deres faller for lave.

Steg 2

Velg en tank som passer for din fancy gullfisk. Orandas gjør det best i stridsvogner som gir god plass til å svømme. I tillegg kan disse hardføre fiskene nå størrelser fra 25 til 30 cm, noe som gjør et romslig hjem nødvendig. En lang eller rektangulær tank med en kapasitet på minst 76 til 114 liter vil gi kjæledyret ditt den plassen de trenger for å trives.

Trinn 3

Sett opp din fancy vannlevende kjæledyrtank med filter og varmeapparat. Fordi orandas ikke gjør det bra i skittent vann, vil et filtreringssystem bidra til å holde det vanne miljøet friskt og rent. En akvariumvarmer er et must for disse fancy fiskene som er utsatt for temperatursjokk hvis vanntemperaturen dypper for lavt.

Trinn 4

Dekorer oranda-gullfiskens tank nøye. Hvis du velger å bruke akvariedekorasjoner, vil du forhindre skader på fisken din ved å velge gjenstander som ikke har skarpe eller takkede kanter. Fordi orandas liker å grave, er silkeplanter det beste alternativet for tanken deres. Hold dekorative gjenstander på et minimum for å gi finnedyrene dine god plass til å svømme. I tillegg, linje bunnen av tanken med et substrat av mellomstor grus for å skape et habitat med en naturlig følelse som orandene dine vil elske.

Trinn 5

Overvåk vannet i orandas tank for å opprettholde et miljø der de vil trives. Fordi fisken din klarer seg best i varmt vann, er det ideelt å holde temperaturen i tanken mellom 65 og 72 grader Fahrenheit (18 til 22 grader Celsius). PH-balansen, eller syre- og alkalibalansen, i tanken skal holdes på 6 til 8; du kan overvåke balansen med et pH-testsett. Å utføre ukentlige vannrensinger ved å fjerne og erstatte minst en fjerdedel av vannet i tanken din, vil også bidra til å gi oranda-gullfisken det rene miljøet de trenger for optimal helse.

Trinn 6

Gi dine finnede venner næringsrik mat formulert for fancy gullfisk. Oranda gullfisk er hardføre spisere og vil sluke en rekke flak og pellets. Ved å supplere kjæledyrens diett med levende ormer og reker, vegetabilske pellets og frossen eller frysetørket mat, vil du gi næringsstoffene de trenger for å vokse til deres potensial.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Gullfisk (Kan 2024).

uci-kharkiv-org