Kattens atferdsproblemer og vannlating

Pin
Send
Share
Send

Katten din liker å holde sine følelsesmessige eller helsemessige problemer skjult, og fortsetter hele den mystiske kattesaken. Noen ganger er det ikke mulig å skjule problemene hans, for eksempel når du begynner å lukte tisse utenfor søppelkassen. Upassende eliminering er et tegn på at noe er galt med katten din, det være seg emosjonelt eller fysisk.

Duftmerking

Selv om det ikke er mindre ekkelt og stinkende, kan katten din markere flekker med små urinsprut, i stedet for å lindre seg selv. Katter liker å fortelle andre hva de anser for sine eiendeler og steder, og de gjør det ved å spritte et sted med litt duft - nemlig urinduften. En katt kan markere når han også føler seg engstelig. Mannlige og kvinnelige katter har en tendens til å spre duften sin slik, spesielt de som ikke er kastrert eller sterilisert. Men endrede katter kan også spraye, spesielt i tider med stress.

Litter Box Aversjon

Katter tjener noen ganger beskrivelsen "finicky" med hensyn til deres foretrukne mat, og den kresne naturen kan også strekke seg til søppelkassen. Katten din kan bestemme seg for å gjøre forretninger andre steder hvis noe med søppelboksen ikke er til hans smak. Boksen trenger rengjøring eller kan være på et sted katten din føler er for opptatt eller ubehagelig. Han kan også ha forakt for kullets konsistens eller lukt. Selve boksens form kan også slå katter av, da noen foretrekker en åpen boks mens andre liker en med lokk.

Medisinsk problemstilling

En frustrerende sannhet om upassende eliminering er det faktum at det er et vanlig symptom på mange forskjellige problemer som kan plage katten din. Han kan for eksempel være stresset eller lide av en underliggende medisinsk tilstand. Å tisse - avlaste seg, ikke bare merke - hvor han ikke burde, er et sikkert tegn på at noe er galt. Ulike tilstander som diabetes, nyreproblemer og urinveisinfeksjoner kan vises i sine tidlige stadier som pytter på teppet. Ytterligere symptomer kan dukke opp i form av appetittendringer, vektøkning eller tap og sløvhet.

Stoppe oppførselen

Med mindre du deler et psykisk bånd med din lodne katt, kommer du ikke til å vite hva som får ham til å løsne seg utenfor søppelkassen. Få ham til veterinæren først for å se etter medisinske problemer og få en behandlingsplan på plass. Hvis katten din får tommelen opp når det gjelder helse, kan du tenke tilbake for å finne ut når han startet denne oppførselen. Endringer i søppelboksen, det være seg selve boksen, søppel eller plassering, kan enkelt korrigeres ved å bytte tilbake til det katten din likte. Rengjør eventuelle tisse eller markeringsflekker med et rengjøringsmiddel som er spesielt designet for å fjerne all urinalukt - et enzymatisk rengjøringsmiddel er egnet for de fleste overflater. Gi ham ekstra oppmerksomhet for å prøve å senke angstnivået, og bruk et syntetisk beroligende feromon som Feliway for å oppmuntre ham til å slappe av.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Så märker du om katten är sjuk - Nyhetsmorgon TV4 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org