Er en steinbit syk hvis den svømmer på siden av bunnen av en tank?

Pin
Send
Share
Send

Uvanlig svømming er nesten aldri en god ting i akvariefisk som steinbit. Noen typer skader på svømmeblæren kan løses, og andre ikke.

Svøm blæreskade

Den mest sannsynlige årsaken til at en fisk svømmer underlige vinkler er svømmeblæreskade eller sykdom. Svømmeblæren består av en gassfylt sekk, som fisk vanligvis kan kontrollere i varierende grad. Når fisk som steinbit får en skadet svømmeblære, vil de vanligvis svømme i rare vinkler, eller slite med å svømme i det hele tatt. Hvis du ser en steinbit svømme på siden, har den nesten helt sikkert skader på svømmeblæren.

Årsak til problemer med svømmeblæren

Svømmeblæresykdom er et symptom, ikke en eneste sykdom. Et stort utvalg av problemer kan forårsake det. Overfôring og forstoppelse kan føre til trykk på svømmeblæren fra fordøyelseskanalen. I tillegg kan infeksjon, skader fra slåssing og dårlig vannkvalitet alle skade svømmeblæren. For å finne ut hva du skal gjøre videre, må du utrydde årsaken til problemet. Er akvariet overfylt? Har fisken slåss? I alle fall må du forhindre at årsaken oppstår igjen.

Behandling

Behandlingen varierer på grunn av det store spekteret av årsaker. For noen fisk kan skade på svømmeblæren være permanent. I andre tilfeller kan du være i stand til å behandle fisken og reversere skaden. Hvis du ser tegn på forstoppelse, for eksempel et hovent underliv, må du mate steinbit krepsdyr som saltlake reker eller Daphnia, som kan kurere denne tilstanden. Hvis du ser sykdomstegn, behandle fisken med antibiotika. Det kan være lurt å behandle ham i et eget akvarium, siden antibiotika kan ha negative effekter på annen fisk og infeksjonene som skader svømmeblæren sjelden spres mellom fisk. Husk at hvis du fjerner årsaken til skaden, for eksempel i mange tilfeller. kjemper med en tankvenn eller dårlig vannkvalitet — skaden vil ofte gro av seg selv.

Andre årsaker til uvanlig svømming

Skade på svømmeblæren er den vanlige årsaken til svømming i ulike vinkler. Imidlertid kan noen få andre, mindre sannsynlige tilfeller av uvanlig svømming være på spill. Noen steinbit har hektiske, maniske svømmemønstre når de gyter. Dette inkluderer noen av de vanlige steinbitene. I tillegg vil den opp nedgående steinbit tilbringe mesteparten av tiden sin med å svømme invertert - men ikke på siden. Undersøk alltid den nøyaktige arten av steinbit for å vite hva som er normalt for det.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hissig breiflabb (Kan 2024).

uci-kharkiv-org