Hva får en katt til å ha for mye magehud?

Pin
Send
Share
Send

"Catitude" er et ord som ikke finnes i Websters ordbok, men enhver katteeier eller kattelsker vet hva det betyr. Det kan defineres av hvordan en katt kommer inn i et rom, hvordan en kattediva eller debonair Tom styrer oppmerksomheten med hevet hode, halesvinger og noen ganger en mage som svinger frem og tilbake.

Primordial Pouch

Overflødig hud på undersiden av en kattemage kalles oftest en urpose. Denne posen eller "mageflappen" er tilstede i mange raser, både hos menn og kvinner, men ikke alle katter har denne overflødige huden. Det er mye spekulasjoner om opprinnelsen til denne posen, og mange mener det er mest fordelaktig i større raser av villkatter, som tigre og leoparder, da det gjør at magen kan utvide seg etter inntak av et stort drap.

Fedme

I likhet med deres menneskelige kolleger, kan en katt som en gang var overvektig, ha en tilstedeværelse av slapp hud. Til tross for dette utseendet, er det gunstig for en overvektig katt å oppleve en reduksjon i kroppsvekt. Fet fedme er farlig og bidrar til helseproblemer og redusert forventet levealder.

Spaying For Good Heath

Kattkatter som har hatt kattunger, kan også ha overflødig magesekk. Den beste måten å unngå dette er å få den kvinnelige katten din sterilisert. Spaying hjelper til med å unngå bryst-, livmor- og eggstokkreft hos katter, og hjelper til med å kontrollere det enorme problemet med overbefolkning av kjæledyr. Kvinner som ikke er sterilisert tiltrekker seg unødvendige menn, og hvis de får lov til å forlate huset, enten ved valg eller ved et uhell, kan de komme tilbake med langt mer enn en vennlig "hei".

Magehelse

Overflødig eller hengende hud skiller seg fra hevelse i magen. Plutselige endringer i utseendet til kattens underliv gir grunn til bekymring. Tarmblokkering er farlig og krever øyeblikkelig veterinærpleie. Svulster, som oftest forekommer hos eldre katter og vanligvis er ondartede, bør også sees av en veterinær. Riktig veterinærpleie er avgjørende for kattens helse og velvære, og sikrer en større opplevelse med din kattevenn.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lilly får kattungar! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org