Hva er årsakene til at katter klør og trekker pels ut av halen?

Pin
Send
Share
Send

Johnnys nye skallede flekk på halen er ikke bare uattraktiv, det kan også være et advarselstegn på noe mer alvorlig. Katter skal stelle seg selv og kan miste noe hår i prosessen, men han burde ikke trekke ut håret. Han trenger øyeblikkelig legehjelp.

Lopper

Lopper er en stor utløser for kronisk kløe på og rundt en pusens hale. Lopper har en tendens til å gjemme seg ut der deres rovdyr - Johnny - ikke kommer til dem. Derfor vil de grave seg langs ryggraden eller halebunnen der furballen din ikke helt når dem. Katter er gode med å plukke lopper som plager dem, spesielt hvis de har loppeallergi. Hvis du sjekker Johnnys kappe nøye med en loppebørste, ser du kanskje ikke engang noen av loppene, selv om de kan ha vært der. Veterinæren din kan sjekke Johnny grundig for lopper og loppeegg og gi ham et loppedypbad om nødvendig. Fordi Johnny var så følsom overfor loppeutbruddet og plukket ut noe av sin frakk, vil du sannsynligvis snakke med veterinæren din om å forhindre lopper med reseptbelagte loppemedisiner.

Allergier

Noen katter er allergiske mot hverdagslige ting i sine omgivelser - pollen, gress, mugg og støv. På dager hvor allergener er høye, vil kløen din klø som gal og utilsiktet trekke ut pelsen i et forsøk på å lindre kløen. Den myke vennen din kan også være allergisk mot maten hans, vaskemiddelet eller det luftfriskeren du sprayer gjennom dagen. Han napper på potene, gnir seg i ørene og selvfølgelig gjør sitt beste for å komme til den kløen i halen. Hvis du ikke utelukker allergi med en gang, vil han komme opp med hårløse flekker over ham.

Ringorm

Din elskede kompis kan miste pels på og rundt halen fordi han har ringorm. Det er egentlig ikke en orm som navnet tilsier, snarere er ringorm en soppinfeksjon. Ringorm forårsaker irriterende røde flekker på kattens hud, noe som fører til tap av pels. Vanligvis starter ringorm på hodet, ørene og fremre poter, selv om det kan påvirke hele kroppen og spre seg helt ned til halen. Veterinæren din kan skaffe deg en aktuell salve eller en spesiell sjampo for å kvitte seg med Johnnys kropp av den irriterende soppen. Selv om han har en alvorlig sak, kan han også trenge orale medisiner.

Understreke

Johnny kan bare være en av de kattene som alltid må ha noe å gjøre, ellers understreker han. Han klør kanskje ikke i det hele tatt, bare litt engstelig. Han begynner å jage den vrikke tingen som alltid følger ham - halen hans - og deretter begynne å pleie den, og trekke ut pelskuler i prosessen. Pleie er beroligende for katter, og han prøver bare å gjøre seg lykkelig til du kommer tilbake. Hvis du har utelukket alle andre medisinske tilstander hos veterinæren din, kan du prøve å gi ham et større utvalg av leker og sørge for at han har flere i hvert rom i huset. Gi ham noen kattemynte-leker også. Kattemynte kan lokke til å leke med leketøyet, i stedet for den siste pelsen på halen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The two talking cats (Juli 2024).

uci-kharkiv-org