Hva forårsaker en kakadue å plukke?

Pin
Send
Share
Send

En av de vanligste årsakene til at kakaduer ser fugle veterinærer, skyldes overdreven plukking. Hvis du har en kakadue som plukker, bør du være nøye med fuglens hud for å sikre at den ikke har åpne sår eller infeksjoner. Se alltid en fugleinærlege for å utelukke helserelaterte årsaker hvis kakaduen din plukker.

Kjedsomhet

Som alle kakadoeiere vet, er de veldig intelligente fugler. På grunn av dette kjeder de seg lett. Det som begynner som normal preening, kan raskt bli et plukkeproblem. Preening er rengjøring av fjærene ved å trekke dem gjennom nebbet. Plukking er når fjærene trekkes fra huden. Hvis du begynner å legge merke til fjær på bunnen av buret til kakaduen din, og hun ikke smelter, kan det være på tide å bytte lekene i buret hennes med nye. Roterende leker hver uke eller to er en fin måte å forhindre kjedsomhet på. Å bruke så mye tid som mulig på å samhandle med kakaduen din vil også hjelpe.

Understreke

I naturen lever kakaduer i store familiebaserte flokker. Fordi de er veldig sosiale fugler, er kakaduer utsatt for alvorlig depresjon hvis de blir alene i lange perioder hver dag. Denne ensomheten er unaturlig for kakaduer, noe som forårsaker stress. Andre mulige kilder til stress som kan indusere plukking er tilførselen av en ny baby eller person i husstanden, nye kjæledyr og endringer i burplassering eller husholdningsrutiner.

Helseproblemer

Det kan være en helserelatert grunn bak fjærvenns plukkvaner. En rekke helseproblemer, inkludert midd, bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner, polyomavirus, psittacin nebb og fjærsykdom, nyresykdom, hjertesykdom, kreft og giftstoffer, er alle mulige medisinske årsaker til at kakaduen din plukker ut fjærene. Fordi noen av disse sykdommene er dødelige hvis de ikke behandles, er det viktig å ta en hvilken som helst kakadue som begynner å plukke til en veterinær for å utelukke medisinske årsaker.

Feil stell

Miljøspørsmål er en vanlig årsak til fjærplukking i kakaduer og andre papegøyer. Vitamin A og kalsiummangel er vanlig i frøbaserte dietter, og begge er nødvendige for riktig fjærvekst og hudhelse. Kakaduer krever også fuktighet eller regelmessig bading for å holde huden fuktig. Hvis miljøet er for tørt, vil huden bli tørr og kløende, og kan føre til plukkeproblemer. Uren hus eller håndteres med uvaskede hender kan også forårsake hudirritasjon. Kort sagt, hold buret rent og la papegøyen dusje regelmessig for å forhindre uønsket plukking.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Pratsomme Pablo - Heia Rosenborg! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org