Hvordan trene en veldig egenrådig og dominerende Border Collie

Pin
Send
Share
Send

Hvis border collien din er en total kontrollfreak og til og med har prøvd å gjete deg rundt i huset, men du ikke har fire ben og ull, må du ikke føle deg "sauen" om hele saken. Mest sannsynlig er det som ser ut som dominans og stædighet, er vanlige, kjære kvaliteter av denne rasen.

Trinn 1

Bestem nøyaktig hvilken atferd som får deg til å fremstille border collie som dominerende og pålitelig. I motsetning til hva mange tror, ​​er det som kan virke som dominerende atferd i virkeligheten atferd som oppstår fordi de tidligere har blitt belønnet utilsiktet, og eierne ikke har undervist i akseptabel alternativ atferd, bemerker American Veterinary Society of Animal Behavior.

Steg 2

Fjern belønningene som gir næring til den uønskede oppførselen, og trent en alternativ akseptabel oppførsel. For eksempel, hvis din border collie hopper på deg gjentatte ganger, gjør han sannsynligvis ikke det for å hevde dominans over deg, men oppfører seg på en slik måte fordi du gir ham oppmerksomhet. I dette tilfellet kan du prøve å vri ryggen til ham når han hopper og lære ham at han bare får oppmerksomhet når de fire potene hans er limt på gulvet.

Trinn 3

Tren hunden din med anstrengende ballspill eller smidighetsforsøk og gi ham mental stimulering som tyggeleker og lydighetsarbeid. Denne fanatiske arbeidsnarkomanen har blitt avlet selektivt i utallige timer med sprint og ubarmhjertig stop-and-go-handling. Unnlater å oppfylle hans behov, og du kan ende opp med destruktiv, tvangsmessig oppførsel når han jobber med å lage sine egne utsalgssteder for oppdemmet energi. En sliten border collie er til slutt en god border collie.

Trinn 4

Motvirke forfølgelse og jakt på atferd. Border collies er gjetemaskiner som tidligere arbeidet på gårder som samlet sauer en god del av dagen. Hvis du ikke har noen saueflokker til å flokk, kan han begynne å forfølge og jage omtrent alt som beveger seg. Det betyr barn, joggere, sykler, biler, katter, fugler. Selv om dette er normal, instinktiv oppførsel, må du omdirigere den til mer passende aktiviteter som å jage en ball eller tygge på et tyggeleketøy.

Trinn 5

Meld deg på klasser. Når du trener border collie, kan du lure på om denne fyren prøver å overvinne deg. Husk at dette er en veldig intelligent rase som har en tendens til å forutse hvert trekk du gjør. Hvis du tenker på det, ble border collies avlet for å følge gjeterens kommandoer på avstand og var følsomme for den minste lyd eller bevegelse. En anerkjent profesjonell hundetrener kan hjelpe deg med å overvinne noen av disse problemene og hjelpe deg med å kanalisere denne rasens behov riktig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Border Collie Experience - After Two Years (Juli 2024).

uci-kharkiv-org