Kronisk tempo i gamle katter

Pin
Send
Share
Send

Hvis katten din er en søt eldre, har du sannsynligvis lagt merke til langsomme, men jevne endringer i helsen og oppførselen hans gjennom årene, noen gode, noen ikke så bra. Et viktig tegn på aldring hos katter er kronisk pacing, som ofte er knyttet til desorientering, forvirring og hukommelsestap.

Desorientering

Akkurat som mange eldre mennesker, opplever eldre katter - i alderen ca 10 år og oppover - ofte hukommelsestap, noe som fører til desorientering og forvirring. Hvis ditt dyrebare kjæledyr føler seg ute av elementet hans, kan han uttrykke det ved å vandre og pase frem og tilbake rundt et rom uten noen tilsynelatende destinasjon. Legg merke til kattens reisemønstre. Hvis du merker at han ser ut til å flytte hjemmeløst hele dagen, kan det bare være fordi han ikke lenger kjenner igjen hvor han er.

Andre tegn

Hvis du virkelig vil finne ut hva som skjer med kattens ubarmhjertige pacing, må du være på utkikk etter andre indikasjoner på årsaken til oppførselen hans. Hvis desorientering og hukommelsestap faktisk er roten til problemene hans, kan du også legge merke til atferd, inkludert vedvarende mia og yowling, grooming forsømmelse og stirrer tomt ut i rommet. Desorienterte katter har også en tendens til å ha rotete baderomsulykker - til stor eieres forferdelse. For eksempel, hvis katten din avlaster seg på teppet i stuen, er det noe som ikke stemmer. Når du bare får følelsen av at katten din ikke har det som ham selv lenger, har du sannsynligvis svaret ditt.

Søker

Når en katt ser ut til å bevege seg fra rom til rom i et hjem på jakt etter søppelboks, favorittleker, riper eller mat og vann, indikerer nonstop-bevegelsen alvorlig forvirring. Eldre katter har ofte en tendens til å tempo rundt i hjemmene på jakt etter gjenstander som om miljøet er helt rart og ukjent for dem.

Vokalisering

I løpet av nattetimene kan mange eldre katter føle seg enda mer redde og forvirret på grunn av mørket. Bortsett fra hukommelsestap, er hørsels- og synsproblemer også veldig typiske hos aldrende katter. Kanskje din kjære kattunge hektisk går rundt hjemmet ditt om natten fordi han ikke aner hvor han er, og vil at du skal finne ham og trøste ham. I det vesentlige ringer han til noen i husstanden om hjelp.

Hjelp

En enkel måte å hjelpe katten din på med sin desorientering er å holde ting på de samme stedene så mye som mulig. Unngå også å plukke ham opp og slippe ham av et helt annet sted hjemme, da det kan forvirre ham enda lenger. For å være på den sikre siden, snakk med en veterinær om kjæledyrets kroniske pacing. Selv om oppførselen ofte indikerer hukommelsesproblemer, kan det også være et tegn på andre plager, inkludert høyt blodtrykk og diabetes. Jo raskere du søker medisinsk hjelp for den lille, jo lettere kan det være for deg å håndtere problemet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kattunge 2 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org