Hvorfor beveger sig ciklider rundt klippene i en akvarium?

Pin
Send
Share
Send

jeg blått ciklidbilde av Earl Robbins fra Fotolia.com

Der er det! Vent, det er en annen! Der er det igjen! Nå er det borte! Hva gjør de, hvor gikk den vakre, fargede siklidfisken din, og hvorfor fortsetter de å bevege seg rundt steinene i akvariet ditt?

Territoriale sjefer

På en måte er territorialitet grunnlaget for enhver grunn at ciklidfisk beveger seg rundt steinene i fisketanken din (eller for den saks skyld hvorfor de også flytter steinene rundt i fisketanken din). Siklider er kjent for å være territoriale og aggressive. De velger bestemte områder av tanken som sine egne og forsvarer dem kraftig. De liker områder med klare visuelle grenser, som mellomrom mellom bergarter, og hvis de ikke føler at det er et passende område, vil de lage en ved å grave, skyve steiner og rive planter ut av underlaget.

Rømmer fisk

Ciklider beveger seg ofte rundt steinene i en akvarium fordi de prøver å gjemme seg for de større, mer slemme fiskene som jager dem. Mannlige siklider setter ut territorier, og når de har fått sitt favorittområde, vil de jage bort all annen fisk. Dessverre gir fisketanker ikke mange steder å gjemme seg. Du kan forhindre at denne jageoppførselen blir farlig ved å ordne steinene dine slik at det er mange steder der fisk kan komme seg ut av hverandres synsfelt.

Frieri

Hvis du ikke er en fisk, kan det være vanskelig å fortelle om siklidfisk kjemper eller oppmuntrer romantikk. Både territorielt forsvar og frieri innebærer jakt og visuelle utstillinger, og begge kan bli voldelige hvis den underordnede fisken (en mindre hann eller en hunn) ikke er samarbeidsvillig. Ciklidene dine beveger seg kanskje rundt steinene fordi de frier på hverandre, eller fordi de kjemper om potensielle frierispartnere.

Foreldre

Det endelige målet med alt dette territoriale forsvaret og frieriet er å gi et trygt rom for å oppdra unge. I motsetning til de fleste fisk tar ciklider vare på ungene sine både som egg og etter klekking. Ciklidene dine kan bevege seg rundt steinene (og også flytte steinene rundt) for å finne, bygge og forsvare egnede reirsteder, og deretter holde andre fisk borte fra babyene sine. Uansett hva den opprinnelige årsaken til all bevegelse og jakt er, er babysiklider ment som sluttresultatet. Hjelp ved å sørge for at du har god plass til at alle fisker kan komme seg utenfor dominerende fiskesyn og unnslippe aggresjon, og at hver fisk eller frierpar kan bygge og forsvare et territorium og rede.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Mbuna cichlider i 720 liters Malawi akvarie (Juli 2024).

uci-kharkiv-org