Hvordan vite om cikliden din er gravid

Pin
Send
Share
Send

Det er to typer avlsfiskere i ciklidfamilien - munnbryteren og substratbryteren. Når du forstår hvilken type avlshopper du har i tanken din, kan du begynne å vurdere om du snart har en yngelskole i tanken din.

Trinn 1

Kjenn forholdene ciklider trenger for å avle. Hvis du eier siklider fra det rolige vannet i Rift Valley-innsjøene, vil de avle så lenge forholdene i tanken er nær det sure vannet i deres naturlige habitat. Siklider som stammer fra de foranderlige forholdene i Amazonas, vil vanligvis bare parre seg i lavt vann. Hvis du har tappet Amazonas-ciklider for bare nok vann til å svømme i, er sjansen stor for at de vil parre seg. Når hannene vil avle, vil de jage hunnene rundt tanken.

Steg 2

Sjekk hvilken type avlshopper du har i tanken din - munnhuggere eller underlag. Mouth brodere holder eggene i munnen mens substrate brodere liker å legge eggene på en flat overflate som en stein. Når de er gravide, vil fargene på begge fiskene lyse, og du kan få et glimt av eggene i munnen til munnbroderen, men generelt, fra deres fysiske utseende alene, er det vanskelig å vite om noen fisk er gravid. Atferdsmessig er det lite sannsynlig at munnhuggere spiser de 21 dagene de har eggene i munnen, og du kan se substrathuggere rengjøre en flat overflate som de kan legge eggene på.

Trinn 3

Observer oppførselen til mannlige ciklider. Mens de fleste mannlige munnhuggere er kjent for å bevege seg fra en kompis til en annen, er det kjent at den mannlige munnkjøttmannen bryr seg om eggene i stedet for hunnen. Hannsubstratciklider er generelt monogame. Hvis du ser en mannlig og kvinnelig underlagsmaskin svømme sammen, betyr dette at de ikke bare er et par, men det er sannsynlig at hunnen er gravid. Ofte tiltrekker mannlige underlag kvinner ved å gjøre et rede spesifikt for arten.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Papegojciklider lägger ägg (Juli 2024).

uci-kharkiv-org