Hvordan du rengjør en tysk hyrdes ører

Pin
Send
Share
Send

i bildet av den tyske hyrden av Terraina Lambert fra Fotolia.com

Som du sannsynligvis er klar over, er tyske hyrder en stor rase av tamme hunder som er gode vakthunder og lojale familiedyr. Tyske hyrder har store, oppreiste ører, noe som er fordelaktig for mer enn bare strengere hørsel: Fordi de er oppreist, får de mer luftsirkulasjon enn floppørede hunder; ørekanalene holder seg relativt tørrere, noe som gjør dem mindre utsatt for infeksjon. Det er fremdeles viktig å rengjøre den tyske gjeterens ører en gang i blant, men for å opprettholde en sunn hud.

Trinn 1

Undersøk dine tyske hyrdes ører for tegn på infeksjon. Hvis hundens ører virker røde og betente, eller hvis de skiller ut en vond lukt, kan hunden din ha en infeksjon som kan kreve veterinær oppmerksomhet. Sunne ører på en tysk hyrde vil være rosa og fri for utflod.

Steg 2

Trekk en av hundens ytre ører forsiktig oppover for å rette ut øret og eksponere øregangen.

Trinn 3

Klem noen dråper ørerensemiddel direkte inn i øregangen og masser bunnen av den tyske hyrdens øre med fingrene for å distribuere løsningen. Det kan være lurt å ha en venn eller et familiemedlem som holder hodet på hunden din stille, slik at han ikke rister når du bruker rengjøringsmiddelet.

Trinn 4

Bruk en bomullsdott for å forsiktig pinne ut det indre av hundens øre, og tørke bort rusk samt gjenværende rengjøringsmiddel. Hvis du ikke har bomullsdott, er det tilstrekkelig med en myk, ren klut.

Trinn 5

Påfør et øre-tørkepulver til den tyske hyrdens øre hvis du er bekymret for at det holder seg tørt. Fordi tyske hyrder har oppreiste ører, bør de tørke ganske raskt alene.

Trinn 6

Trim håret rett innenfor hundens øre ved hjelp av en saks med stump nese, eller plukk ut lange hår med en pinsett. Dette trinnet er bare nødvendig hos tyske hyrder som har veldig hårete ører, for å lette luftstrømmen til ørekanalene.

Trinn 7

Gjenta disse trinnene med det andre øret til din tyske hyrde, og beløn deretter din tyske hyrde med en liten godbit for samarbeidet. Etter en periode med regelmessig rengjøring, vil hunden din bli vant til å rengjøre ørene.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Når felgene virker helt håpløse (Kan 2024).

uci-kharkiv-org