Konstant kløe i pudler

Pin
Send
Share
Send

Kløe i den grad det trekker ut hår er et vanlig problem for mange pudler. Det er viktig å følge en eliminasjonsprosess når du arbeider med kløe, da det kan være forårsaket av alt fra miljøallergi til hudlidelser som lopper eller midd til overdreven pleie til ernæringsmessige bekymringer.

Begynn med veterinærbesøk

Hver gang pudelen din viser unormale fysiske symptomer eller atferd, er det best å snakke med veterinæren din før du fortsetter med mat eller stell. Selv om det er mindre vanlig, krever hudsykdommer som lopper eller skabb medisiner eller spesialsjampo.

Oftere er pudler utsatt for miljøallergi (også kjent som atopisk dermatitt), og ofte kreves en allergitest. Når veterinæren din har funnet årsaken til puddelens kløe, kan det utvikles en behandlingsplan. I henhold til Merck Veterinary Manual kan allergibehandlingsalternativer omfatte unngåelse av allergenet, bruk av antihistaminer og immunterapi som involverer injeksjon av små doser av det fornærmende allergenet.

Hvis veterinæren din finner at et miljøallergen er synderen, må du følge behandlingsplanen nøye.

Pleie kan hjelpe

Spesielt hvis pudelen din har en miljøallergi, er kvalitet, vanlig pleie viktig. I følge American Kennel Club, bør en puddelfrakk være "krøllete: av naturlig hard tekstur, tett hele veien." I tillegg, siden rasen ble utviklet for jakt i nærheten av vann, har mange pudler en liten "olje" til pelsen. På grunn av dette har allergener en tendens til å feste seg til kappen og må fjernes regelmessig.

For å unngå å tørke pelsen, må du ikke bade ham mer enn en gang annenhver uke. Hold deg til duft- og fargestofffrie sjampoer. Pensle daglig. I særdeles høy-allergen sesonger kan uparfumerte babyservietter brukes til å tørke ned puddelens poter, ben og ansikt.

Ernæring kan hjelpe miljøallergier

Hvis pudelen din lider av miljøallergener, er det endokrine systemet hans under konstant stress. Av denne grunn er det best å holde seg til et enkelt kosthold med mindre enn fem ingredienser. California Natural, Natural Balance og Blue Buffalo er alle merker som inneholder hermetikk og kibble oppskrifter med minimale ingredienser. Når du jobber med veterinæren din eller en ernæringsrådgiver, kan du til og med finne ut at et hjemmelaget måltid er ideelt i din situasjon.

Ernæring for hudproblemer

Hvis miljøallergier ikke er synderen, kan det være at pudelen din er følsom for noe i kostholdet hans. Mange av dagens kjæledyrmat inneholder ingredienser som er vanskelige for de fleste hunder å fordøye. De fem beste matallergener er mais, hvete, soya, kyllingbiprodukter og bygg. Hvis din nåværende mat inneholder disse eller relaterte ingrediensene, bør du vurdere å bytte.

Vurder å bytte til ferske eller dehydrerte dietter. Gode ​​alternativer inkluderer The Honest Kitchen, SoJos og bestemor Lucy's.

Til slutt, vurder å legge til en kvalitetsfiskeolje og probiotisk i puddelens diett for å balansere immunforsvaret.

Arbeid med en profesjonell

Det viktigste er å vite at du ikke er alene. Arbeid med en veterinær og hundens ernæringsrådgiver. Disse fagpersonene kan lage en plan spesielt for å møte puddelens individuelle behov.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Gilpa dk - Hundefoder og kattemad (Kan 2024).

uci-kharkiv-org