Hva er DA2PP for hunder?

Pin
Send
Share
Send

"DA2PP" er en kombinasjonsvaksine for hunden din som beskytter mot fire primære hundesykdommer - sykdom, adenovirus-2, parainfluenza og parvovirus. Fordi disse sykdommene kan være dødelige og ikke har botemidler, anbefales regelmessig vaksinasjon for å redusere risikoen for pooch, selv om det ikke er nødvendig.

Distemper

Hundesyke er en svært smittsom virussykdom som ligner på meslinger hos mennesker. Hunden din kan smitte av viruset gjennom direkte kontakt med et infisert dyr eller gjennom indirekte kontakt, for eksempel med sengetøy eller matskåler som brukes av infiserte dyr eller avføring fra dyrelivet. Symptomene inkluderer høy feber, svakhet, hoste, oppkast og diaré. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, angriper den nervesystemet og kan forårsake anfall og lammelse. I visse belastninger med sykdom kan herding av fotputer oppstå. Alvorlighetsgraden av sykdommen avhenger av belastningen og hundens alder. For voksne hunder er dødeligheten mindre enn 50 prosent. For valper er imidlertid dødeligheten så høy som 80 prosent.

Adenovirus-2 og Parainfluenza

Adenovirus-2 og parainfluenza er to forskjellige virus som kan spille roller i kennelhoste. Det kan også bakterien Bordetella bronchiseptica. Symptomene inkluderer høy hoste, rennende nese og slimutslipp, tungpustethet og nedsatt appetitt. Ingen behandling er tilgjengelig for virusinfeksjoner. Antibiotika og hostedempende midler behandler sekundære bakterieinfeksjoner og behandler symptomer.

Parvovirus

Parvovirus er et hurtigvirkende virus med høy dødelighet. Viruset kan overleve i miljøet i opptil et år, så bare en enkel spasertur rundt blokken er nok til at hunden din får viruset når han stopper for å snuse der en annen hund kan ha vært. Symptomer begynner med tap av matlyst, oppkast og diaré. En sterk, særegen lukt er til stede; avføringen kan inneholde slim eller blod. Valper er oftere rammet og har høyere risiko for dødelighet, selv om parvovirus kan påvirke hunder i alle aldre. Det finnes ingen kur, men tidlig behandling med intravenøs væske øker sjansen for å overleve. I de fleste tilfeller er overlevelsesgraden 70 prosent.

DA2PP Vaksinasjonsplan

DA2PP-vaksinasjoner begynner når valpen din er 6 til 8 ukers alder. Valpen din mottar ekstra boostere i alderen 12, 16 og 20 uker. Selv om DA2PP ikke er lovpålagt, anbefales det. Det kreves vanligvis før ombordstigning eller stell. Etter valpeplanen, hvor ofte hunden din trenger å bli vaksinert, avhenger av hans medisinske historie, miljø og livsstil. Hvis hundene dine kenneler med andre hunder regelmessig, kan det være nødvendig med årlige boostere. Hvis hunden din forblir i hagen din med bare sporadisk kontakt med andre hunder, kan det være nødvendig med boostere hvert annet til tredje år. Veterinæren din vet best.

Andre vaksiner

Rabiesvaksinasjoner er de eneste som kreves ved lov; de administreres først i alderen 3 måneder til 6 måneder. Andre vaksiner er tilgjengelige; mange avhenger av hvor du bor og hundens generelle habitat og livsstil. For hunder som går ombord regelmessig eller kommer i hyppig kontakt med andre hunder, behandler bordetella-vaksinen et av virusene som er ansvarlige for kennelhoste. Mange kenneler krever denne vaksinen før ombordstigning. I områder med hjortflått og borreliose anbefales Lyme-vaksinen. Andre vaksiner, som leptospirose, giardia og coronavirus, beskytter mot bakterier eller parasittinfeksjoner som ofte føres gjennom avføring fra ville dyr. Veterinærer kan anbefale disse vaksinene til hunder som kommer i kontakt med innsjøer eller områder med vanlig dyreliv.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden å hilse pent på andre mennesker. Solplassen (Juni 2024).

uci-kharkiv-org