Dachshund sykdommer og nevrologiske lidelser

Pin
Send
Share
Send

Som med alle rasehunder, har doxies sitt eget sett med genetiske problemer. Ryggskader er så vanlige i dachshunds at rullestoler er utformet for å hjelpe hunder med mobilitetsproblemer.

Dachshund genetisk disposisjon

Alle rasehunder er genetisk disponert for å arve gener som forårsaker spesifikke problemer. Akkurat som det er gener som får alle rasehunder til å dele trekk, er det gener som rasehunder deler for å disponere dem for visse sykdommer. Hoved blant helseklager fra dachshund-eiere er ryggproblemer. Men det er flere andre sykdommer som også plager dachshunds. En av de mest unike for dachshunds er acanthosis nigricans, en overflod av melanin eller mørkt pigment. Det er sjelden i andre raser, men ikke så i dachshunden. Det begynner i aksillære områder, og sprer seg til lysken. Det ser ut til at det berørte området er skallet. Det kan ha sekundære gjær- eller bakterieinfeksjoner.

Alvorlige sykdommer

Hypotyreose, en redusert produksjon av skjoldbruskkjertelhormonene, ses i dachshunds i middelalderen, mellom 4 og 10 år. Det blir sjelden sett ved fødselen. Når skjoldbruskkjertelen eldes, begynner den å atrofi og forårsake underproduksjon av hormonet. Hvis den ikke behandles, kan den forårsake hjertesykdom eller diabetes.

Von Willebrands sykdom, en annen arvelig tilstand som er vanlig for dachshunds, er en blødningssykdom som forårsaker hyppige neseblod, uvanlig kraftig blødning etter fødsel eller etter operasjon, blødning fra tannkjøttet og overdreven blødning fra traumatiske skader.

Øyesykdommer

Det er flere øyesykdommer sett i dachshunds. De inkluderer grå stær, glaukom, progressiv retinal atrofi, hornhinnedystrofi, nattblindhet og ulike problemer med tårekanalene. Tegn på øyeproblemer inkluderer en overskyet film over øyet, synshemming og overflødig rive. Optisk nervehypoplasi, mindre vanlig, men mer alvorlig, er at synsnerven ikke utvikler seg fullt og forårsaker blindhet. Epitel / stromal dystrofi og endotel dystrofi sees begge i dachshund også. Førstnevnte presenteres som grunne sår i hornhinnen, og sistnevnte ser ut som hvite eller grå avleiringer i øyet.

Nevrologiske lidelser

Fordi de fleste hunder ikke er formet som lange og lave dachshunds, er de ikke like utsatt for ryggproblemer som doxie. Intervertebral degenerativ skivesykdom er vanlig i dachshund og ryggproblemer skyldes ofte å gjøre aktiviteter som andre hunder vanligvis ikke har et problem som hopping eller trappeklatring. De eneste andre raser som lider av IDDD er bassett-hunden og corgi på grunn av at de har en skjelettstruktur som ligner på en gravhund. Ryggproblemer sees vanligvis i korsryggen eller nakkeområdet, som vil være ømt å ta på. En herniated plate, en plate som presser mot ryggmargen, er like smertefull for dachshunden som for mennesker, så det er best å være konstant oppmerksom på hundens aktiviteter hvis du er den stolte eieren av en av disse hundene. Kirurgisk inngrep og å være utstyrt med en vogn kan i noen tilfeller hjelpe.

Ressurser

Forfatter Bio

Michelle A. Rivera er forfatter av mange bøker og artikler. Hun gikk på University of Missouri Animal Cruelty School og er sertifisert med Florida Animal Control Association. Hun er administrerende direktør for sin egen ideelle organisasjon, Animals 101, Inc. Rivera er en dyreassistert terapeut, human lærer, tidligere lyssjef, redningskontaktør, hundetrener og veterinærtekniker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dachshund Bobby - crying for attention (Juli 2024).

uci-kharkiv-org