Har dachshunds en lukt?

Pin
Send
Share
Send

Dachshunds er tyske hunder som er kjent over hele planeten for sine bedårende forskjellige utseende - tenk uber-korte lemmer. Det de vanligvis ikke har, er imidlertid sterk kroppslukt.

Lukt og gravhund

Hvis en gravhund holdes ren av eierne, er kroppslukt vanligvis ikke et problem, spesielt ikke i intens grad. Hvis en dachsh lukter ubehagelig og uten klar grunn, er det ofte et tegn på at noe er galt. Ring for en avtale med veterinæren for å avdekke årsaken til den stinkende situasjonen. Dachshunds er vanligvis ikke en naturlig luktende rase.

Helseplager

Ulike helseplager kan gi dårlig lukt i dachshunds - og hos andre hunder. Hudforhold som seborroisk eksem kan også føre til at dachshunds lukter mindre enn friske. Halitose er også en hyppig gjerningsmann bak luktproblemer hos hjørnetenner, enten på grunn av tannkjøttsykdom eller andre tannrelaterte problemer. Dårlig kroppslukt kan også noen ganger peke på ytre parasitter - tenk øremider.

Anal Sacs

Anal sekker som er fulle kan føre til fiskelukt som kommer fra hjørnetenner, og dette problemet er tilfeldigvis spesielt vanlig i dachshund-rasen. Selv om disse sekkene vanligvis tømmer seg når kjæledyret ditt passerer avføring, kan de ikke gjøre det, noe som fører til ubehagelig impaksjon - og markant sterke og ubehagelige lukter. Ikke morsomt for kjæledyret ditt, og ikke akkurat morsomt for deg heller. Hvis dette skjer i dachshunden din, vil du kanskje ikke bare merke en ubehagelig lukt som kommer ut fra bakområdet, du kan også legge merke til at han drar bunnen over gulvet. Heldigvis kan en veterinær tømme ut disse sekkene for deg - og demonstrere hvordan du kan gjøre det selv i fremtiden, om nødvendig.

Bading

Hvis du vil holde din dachshund-følelse og luktende knirkende ren, kan bad "en gang imellom" komme langt. Prøv å bade dachsen din hver 6. uke. Vær imidlertid oppmerksom på at som mange hjørnetenner elsker dachs å gni kroppene sine til ting som samtidig er klissete og stinkende. Hvis dachshunden din gjør dette, er det definitivt tid for et bad, uten et sekund å kaste bort.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Try Not To Laugh! Funniest Dachshund Moments of 2020 #26 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org