Farene ved elektriske gjerder for hunder

Pin
Send
Share
Send

i Husky Dog kikker gjennom et gjerdebilde av tim elliott fra Fotolia.com

De fleste byer og tettsteder har inneslutningslov som forbyr hunder å løpe løst. Mange huseierforeninger forbyder også fysiske gjerder, og som et resultat har elektriske eller "usynlige" gjerder blitt et populært alternativ for hundesperring. Hundeeiere bør imidlertid være klar over at disse gjerdene kan være farlige for hunder.

Sjokk

Elektriske gjerder sender en elektrisk puls eller støt gjennom hunden når han kommer for nær gjerdelinjen. Produsenter tilsvarer dette sjokket med støtet forårsaket av opphopning av statisk elektrisitet. For å fraråde hunden å krysse gjerdelinjen, må sjokket i det minste være ubehagelig. Ofte forblir hunder i hagen til noe veldig interessant, som et ekorn, kommer utenfor gjerdet; da vil de risikere sjokket for å komme til ekornet, men de vil ikke risikere sjokket for å komme tilbake i hagen.

Utstyr feil

Elektriske gjerder avhenger av ledninger under jorden for å holde kontakten, og av kragebatteriene for å holde seg ladet. Hunden må også ha på seg kragen til enhver tid i hagen, selvfølgelig. Hvis noen av disse situasjonene mislykkes - den vanligste er kragebatteriene som går tom - vil hunden ikke lenger bli sjokkert når den nærmer seg gjerdet, og vil dermed ikke bli inneholdt av gjerdet. Dette åpner hunden for alle farene ved å løpe løs, for eksempel å bli truffet av en bil. Noen ganger vil en halsbånd kortslutte og forårsake elektrisk forbrenning til hunden; disse forekomstene er sjeldne, men kan forårsake betydelig fysisk og psykisk skade på hunden.

Inntrengere

Den største ulempen med elektriske gjerder er at de ikke holder andre vesener utenfor hagen. En hund med et usynlig gjerde er mer sårbart for en krangel med en omstreifende hund, stinkdyr, vaskebjørn eller annet dyreliv. det andre dyret kan lett komme seg inn i hagen, men hunden kan ikke unnslippe ved å forlate hagen. Uten et fysisk gjerde kunne et barn vandre inn i hagen, en meget potensiell bittesituasjon. I tillegg finner hundetyver vanligvis elektriske gjerder langt lettere å overvinne enn fysiske gjerder.

Aggresjon

For noen hunder kan elektrisk gjerde føre til aggressiv oppførsel. Frustrasjonen med å se byttedyr som kaniner og ekorn, eller stimuli som barn på sykler eller skateboard - for ikke å nevne andre hunder som går forbi - kan føre til at hunden lader gjerdelinjen og får et sjokk. Hunden forbinder deretter sjokket med ekornet eller en annen hund eller et barn, og blir redd for eller aggressiv mot dem selv når den er utenfor gjerdet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: ICE SWIM. Feeling the power from the cold (Kan 2024).

uci-kharkiv-org