Hvorfor gnider katter seg mot ting?

Pin
Send
Share
Send

Din katte velkomstfest hilser deg på døren ved å gni deg mot deg og vve inn og ut av beina. Han prøver ikke å snuble i deg - han sørger bare for at du lukter som gruppen igjen etter alle de ukjente duftene du har plukket opp.

Feromoner

Katter har duftkjertler på pannen, sidene av hodet, leppene, haken, flankene, halen og potene som utskiller et kjemisk stoff som kalles feromoner. Når katten din gnir disse kjertlene mot deg, andre dyr eller gjenstander, etterlater han feromoner som du ikke kan lukte, men andre katter kan definitivt. Feromoner gir all slags informasjon til andre katter, inkludert identitet, reproduksjonsstatus, og når den gnidende katten gikk forbi.

Merking

Når katten din gnir seg mot noe, markerer han det med sin duft og hevder det som sitt territorium. I en husholdning med flere katter vil andre katter som går forbi ofte stoppe og snuse og til og med gni sine egne ansikter på den. Denne sammenblandingen av dufter forsterker gruppeduften som er kjent og trøstende for alle kattunger i gruppen. Når han gnir seg mot deg, vær æret - han hevder deg som en del av gruppen. Du kan til og med legge merke til at når du kommer hjem etter noen timer unna, gnir han deg umiddelbart, dekker eventuelle ukjente dufter og hevder deg på nytt i gruppen.

Kommunikasjon

Hvis Kitty gni mot deg nær fôringstid, kan han bare sørge for at du ikke glemmer å fylle bollen. Hvis han gnir seg mot en annen katt, ber han sannsynligvis om å bli preparert. På samme måte kan han gni seg mot deg for å be om en ripe bak ørene. Hvis katten din går utenfor, kan han gni for å få oppmerksomheten din til å åpne døren for ham.

Bunting

Katter driver med bunting - eller hodestøping - med katter de har et forhold til, inkludert deg. Denne vennlige interaksjonen er vanligvis ledsaget av rensing og er den katteekvivalenten til en klem eller et håndtrykk, så betrakt det som en gest av kjærlighet. Katter er bare hodestøtte Hvis de er helt komfortable med hverandre. Bunting og hoderulling kan også være et tegn på rangering, med katter i den nedre enden av den sosiale skalaen, som gni de høyere kattene mer enn omvendt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Rotta viser katten hvem som er sjefen (September 2024).

uci-kharkiv-org