Hudforstyrrelser i en Lhasa Apso

Pin
Send
Share
Send

i Lhasa Apso bilde av Vintsik fra Fotolia.com

Mens Lhasa Apso generelt er en sunn rase, dukker det opp visse genetiske hudsykdommer. Hudsykdommer etterligner hverandre, så veterinæren din må stille diagnosen.

Sebaceous adenitt

Selv om denne arvelige hudlidelsen ikke kan helbredes, kan den behandles. Tegn på sebaceous adenitt inkluderer tørr, flassende hud; overdreven flass; fæl lukt; mørkere hud; hårtap; og hudfortykning. Disse symptomene spenner fra mild til alvorlig, og denne sykdommen er en hovedårsak til at mange berørte raser havner i ly og redningsgrupper. En hudbiopsi må tas for å avgjøre om problemet er sebaceous adenitt; det blir ofte feildiagnostisert. Hvis hunden din får denne diagnosen, vil du kanskje konsultere en veterinær hudlege for de mest oppdaterte og effektive behandlingene.

Atopisk dermatitt

Hvis du nyser og hveser i løpet av bestemte tider av året på grunn av pollen eller ragweed, husk at Lhasa også kan være følsom overfor disse og andre allergiutløsere. Men i stedet for nasale reaksjoner, reagerer hjørnetenner ofte på inhalerte allergener med hudproblemer. Igjen kan disse reaksjonene inkludere riper, hårtap, gnagende hud og lesjoner. Veterinæren din kan utføre blodprøver for å bestemme nøyaktig hva som irriterer poochet ditt. Det kan til og med være en sjampo eller andre pleieprodukter som brukes på henne. Selv om unngåelse er den beste kuren, er det urealistisk med noen vanlige allergener. Spør veterinæren din om en serie med immunterapi-allergisk bilder eller andre behandlinger er en mulighet for kjæledyret ditt.

Matter

Hvis du ikke børster Lhasas pels regelmessig og grundig, dannes det lett matter i det lange håret hennes. Disse mattene er mer enn stygge; de kan også irritere hunden. Huden under matter er utsatt for parasittiske eller bakterielle infeksjoner. Ikke fjern matter selv med saks. Bruk elektriske klipper og barber dem av, eller kontakt veterinæren eller groomeren for fjerning.

Loppeallergi dermatitt

Selv om du børster og kammer Lhasas pels regelmessig, tar det bare en loppe som biter huden hennes for å forårsake en allergisk reaksjon, hvis hun er utsatt. Og selv om du ikke ser lopper, må du ikke avvise ideen om at skrape, hårtap og åpne sår kan være et resultat av loppeallergisk dermatitt. Heldigvis er behandling for loppeallergisk dermatitt relativt enkel. Be veterinæren din om å anbefale medisiner for lopper og flått. Noen av disse produktene fungerer også som månedlige hjerteormforebyggende midler.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Shih tzu haircuts - How to make a round head (Juli 2024).

uci-kharkiv-org