Forskjellen mellom en Dogue De Bordeaux og en napolitansk mastiff

Pin
Send
Share
Send

jeg napolitansk mastiffbilde av pixelcarpenter fra Fotolia.com

Disse to store hunderaser, Dogue de Bordeaux og den napolitanske mastiffen, ser ut som familie. Hvis du tenker på å skaffe deg en valp, bør du vurdere om du har erfaring med å håndtere en av disse rasene, som gir lignende utfordringer, spesielt for en nybegynnerhundeeier.

Dogue de Bordeaux

Hvis du noen gang har sett filmen "Turner and Hooch" har du sett en Dogue de Bordeaux. Det er det Hooch er. Denne franske mastiff-rasen sporer sin opprinnelse tilbake til middelalderen da han ble brukt som krigshund og jeger. Over tid utviklet rasen seg til en allsidig arbeidshund. Han er kjent for sitt massive hode og den rødbrune fargen, og han veier vanligvis mellom 99 og 150 pund. Han har noen ansiktsbretter. En voksen hund måler 23 til 27 inches i høyden. Han sikler, snorker og fnyser en god del, og selv om han har kort kåpe, kaster han mye også.

Miljø og eier

På grunn av størrelsen er Dogue de Bordeaux egentlig ikke egnet for opphold i leiligheter. Han er ganske leken innendørs, men klønete med det, så i trange rom kan han forårsake kaos. Ideelt sett trenger han et hjem med en stor uteplass som er sikkert inngjerdet, og han bør gå daglig. Han er ikke en hund for nybegynnereieren. Han er viljesterk og trenger en like villig eier med erfaring med å håndtere en stor, sterk rase. Temperamentelt er han mild, kjærlig og lojal mot familien sin, men han reagerer ikke alltid bra på fremmede eller andre hunder, og du må få instinktet til å beskytte og beskytte under fast kontroll tidlig på trening.

Napolitansk mastiff

Denne mastiffen av italiensk opprinnelse er enda større enn hans franske fetter. Hans tungt muskuløse kropp veier mellom 110 og 154 pund, og hans voksenhøyde er mellom 23 og 29 tommer. Hans varemerkeegenskaper, som skiller ham fra Dogue de Bordeaux, er hans løse hud og hans store rynker og folder, spesielt rundt hodet. Typiske pelsfarger er grå, svart eller mahogny, noe som også skiller ham fra hans svære franske slektning. Romerne brukte rasen som stridende i Colosseum og som krigshund, og hans kampinstinkter trenger en sterk, erfaren eier som ikke lar denne hunden få sin egen vei. Han er ikke like mottagelig for trening som Dogue de Bordeaux og er kjent for å være sta, lat og noe av en uavhengig tenker når det gjelder lydighetskurs. De er ikke så opptatt av trening og er ikke mye av en utendørs hund, men de trenger daglige turer enten de liker det. I likhet med Dogue de Bordeaux er Neo, som fans kaller ham, utsatt for heteslag, så eiere må sørge for at begge raser holder seg kule i varmt vær. Denne skremmende hunden liker imidlertid ikke noe bedre enn å ligge ved din side, og han viser et mildt, kjærlig temperament til familien sin.

Likheter

Det er flere likheter enn forskjeller mellom disse hunderaser, og begge gir lignende utfordringer til en eier. Begge hundene er gode vakthunder, hvis det er det du vil, og du kan lede hunden godt. I hendene på en uerfaren eier kan begge raser forårsake alvorlig skade på mennesker og andre hunder, og du må vurdere dette før du får en valp. Spesielt Neo kan være ustoppelig hvis han opplever en trussel mot eieren. Ingen av disse rasene liker å være alene i lange perioder; han føler seg elendig og kan bli ødeleggende hvis han ikke har selskap. Hovedforskjellen mellom en Dogue de Bordeaux og en napolitansk mastiff er i utseende og størrelse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Cutest Dogs. French Mastiff. Funny Moments. Dogue De Bordeaux (Kan 2024).

uci-kharkiv-org