Hva er forskjellen mellom en hjort Chihuahua og en Applehead Chihuahua?

Pin
Send
Share
Send

Chihuahuas er den minste hunderasen på planeten. Disse joviale småklovnene kommer i lang- og korthårede varianter, og kan betegnes som hjortehode eller eplehode, basert på den overordnede formen på hodeskallene.

En Chi-historie

Denne diminutive rasen kommer fra det varme, tørre landet Mexico. Chihuahuas antas av mange å være etterkommere av techichi, et lite, hundlignende pattedyr som er hjemmehørende i regionen. Toltekerne tammet disse små hundene, holdt dem som følgesvenner og brukte dem i religiøse seremonier. Mennesker i den meksikanske staten Chihuahua hevdet rasen på midten av 1800-tallet, og de ble krysset med andre små raser for å utvikle den moderne Chihuahua. Rasen ble anerkjent av American Kennel Club i 1904 og er blant de mest populære ledsagerasene i USA i dag.

Hjortehode Chihuahuas

Hjortehodede Chihuahuas har lengre, mer kantete ansikter enn deres kolleger med eplehode. De har langstrakte munnkurver og smale ansikter, med hodeskaller som ligner kiler med ost i stedet for epler. Hjortehode Chihuahuas er et avvik fra American Kennel Club-standarden, som sier at hunden skal ha en "godt avrundet" eplekuppel; hodeskalle. " Den elskelige lille hunden i Taco Bell-reklamene er det mest berømte eksemplet på en hjortehodet Chihuahua.

Eplehodede Chihuahuas

Eplehodede Chihuahuas er innbegrepet av rasen. De er det nærmeste til standarden. De har kuppelformede, epleformede hodeskaller. Eplehodede Chis har korte, brede munnkurver og en liten depresjon, også kjent som en molera, midt i pannen. Denne variasjonen av Chihuahua har flere tannproblemer enn hjortehode Chis, på grunn av mangel på plass langs tannkjøttet. Et annet kjennetegn ved eplehodet Chis er det fulle, dype stoppet på toppen av snuten.

Er det andre forskjeller?

Enten hjortehode eller eplehode, er Chihuahuas praktisk talt de samme i alle andre aspekter. Begge typer Chi har de samme trekantede, oppreiste ørene. Avskårne ører er et brudd på standarden; de skal stå oppkvikket og oppreist uten hjelp. Både eple- og hjortehodetypene kommer i lange eller kortbelagte varianter, og pelsen kan være solid, flekkete eller merle. Chihuahuas av begge typer har fulle haler som kan krølle seg over hundens rygg.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: LOVELY Chihuahuas Being SO CUTE! - ADORABLE Little Dogs and PUPPIES Videos Vines Compilation 2017 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org