Hundealergier med kløe og slikking av føttene

Pin
Send
Share
Send

Hunder har ofte allergiske reaksjoner på huden, selv om allergenet er noe hunden din spiste. Tvungen slikking og tygging av føttene garanterer en avtale med en veterinær og indikerer ofte en allergisk reaksjon.

Allergi symptomer

I tillegg til å slikke og tygge potene, kan hunden din vise andre allergisymptomer. Når hunder tvangsmessig tygger huden, kan de utvikle varme flekker - skurvede flekker av huden som kan være blodig eller herdet. Allergier kan forårsake utslett, røde flekker og skallede flekker. Hvis hunden din lider av tarmproblemer som diaré eller oppkast, har rennende, røde øyne eller nyser ofte, har han sannsynligvis allergi.

Vanlige allergener

Hunder kan bli allergiske mot hva som helst. Blant de vanligste allergenene er hverdagsstoffer som gress, pollen og støv. Mat er en annen kilde til allergi hos hunder; spesielt fyllstoffer som mais og gluten kan forårsake allergiske reaksjoner. Matallergi kan forårsake hudproblemer, så det er verdt å se på om en bestemt ingrediens får hunden din til å slikke føttene. Noen hunder utvikler allergiske reaksjoner på loppebitt, og til og med døde lopper og loppeavføring vil forårsake en alvorlig reaksjon.

Allergi behandling

Hvis hunden din utvikler symptomer etter et trekk, en matendring eller en ny medisinering, er oddsen god for at endringen er ansvarlig for den allergiske reaksjonen. Fjern den nye maten eller medisinen, eller prøv å begrense forskjellene mellom ditt gamle hjem og det nye. Veterinæren din kan administrere allergitester og kan være i stand til å avdekke kilden til allergiene basert på svarene dine på noen få spørsmål. Etter at kilden er oppdaget, holder den enkleste formen for behandling hunden din borte fra allergenet. Veterinæren din kan foreskrive antihistaminer eller gi hunden en kortisoninjeksjon for å redusere hudproblemer og ubehag. Hvis lopper er årsaken til hundens reaksjon, fjerner den første forsvarslinjen loppene. Veterinæren din kan da gi hunden medisiner for den allergiske reaksjonen.

Andre årsaker til slikking

Slikking og tygging indikerer ikke nødvendigvis allergi. En enkel loppeangrep er tilstrekkelig til å forårsake tvangsslikking; din hund har ikke nødvendigvis en allergisk reaksjon på loppene. Skader og splinter kan også forårsake poteslikking. Hvis hunden din nylig har vært i groomeren, fått neglene klippet, blitt operert eller blitt skadet, kan en infeksjon føre til at han slikker føttene. Rådfør deg med veterinæren hvis årsaken ikke er umiddelbart klar eller ikke forsvinner med hjemmebehandling.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: ZUS LIKT AAN VOET? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org