Hundens oppførsel: Å gå i sirkler

Pin
Send
Share
Send

Hvis Rover får deg til å løpe i sirkler fordi du ikke kan finne ut hvorfor han fortsetter å gå i sirkler, er det ikke nødvendig å pese om det. Det er flere grunner til denne vanlige doggy oppførselen, hvorav de fleste er helt normale og ikke noe som gir grunn til bekymring.

Sirkler før du legger deg

Når en hund gjør seg klar til å ta en lur eller krølle seg for natten, går han i sirkler som en måte å gjøre sengen klar (selv om sengen bare er midt i et gulv). Denne oppførselen er knyttet til hundens ville forfedre. Villhunder og ulver måtte tråkke ned løvverk for å lage et behagelig område for søvn og for å bli kvitt insekter og slanger. Sirkling og tramping tjente også til å kreve søvnplassen. Innenrikshunder har fortsatt med denne vanen fordi den er instinktiv.

Sirkle og trampe før du går på do

Hunder sirkler før de avlaster seg av flere grunner, hvorav en ligner på årsaken til sengetøyet. Ved å tråkke ned gresset kan hunder ha et rent, flatt område for å gå på do og sørge for at det ikke er insekter eller slanger under dem. Tramping tjener også til å markere hundens territorium. Hunder har duftkjertler i potene, så i tillegg til ekskrementer og urin som etterlater en lukt for å advare andre hunder, forlater potene en også.

Sirkle og inspisere før du går på badet

En annen grunn til at hunder sirkler før de går på do, er at den lar dem undersøke omgivelsene for å sikre at det ikke er et rovdyr et sted i periferien som kan forstyrre dem under prosessen. Hunder liker å føle seg trygge og ha en følelse av privatliv når de avlaster seg, akkurat som folk gjør. Den sirkelbevegelsen mens en hund inspiserer omgivelsene, hjelper også avfallet med å bevege seg nedover hundens system.

Når sirkling ikke er normalt

Hvis du merker at hunden din sirkler ved andre anledninger enn når han forbereder seg på å legge seg eller gå på do, bør du være forsiktig. Uvanlig sirkling kan være en indikator på en øreinfeksjon eller et nevrologisk problem. På den annen side kan det bare være et atferdsproblem. Rådfør deg med en veterinær for en fullstendig eksamen for å finne årsaken. Hvis veterinæren finner ut at det er et atferdsproblem, kan hun anbefale deg å konsultere en dyreoppførselsspesialist.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Stoppe uønsket adferd (Kan 2024).

uci-kharkiv-org