Hundens hudpleie

Pin
Send
Share
Send

Med mindre hunden din er en super kort hårras, for eksempel en bokser, kan du lett overse tilstanden til huden hans under all den pelsen. Regelmessig pleie og et sunt kosthold hjelper hunden din med å leve komfortabelt i huden.

The Scratch and Lick Factor

Riper er ofte det første tegn på et problem. Altfor tørr hud, en allergisk reaksjon eller en stygg flåttbitt kan irritere den stakkars poochen din, og sender hindbena til handling når han prøver å lindre kløe og irritasjon. Slikking følger med riper, og det tar ikke lang tid før hunden din klør eller slikker sår. En og annen kløe er greit, men hvis hunden din klør seg obsessivt, er det tid for et veterinærbesøk.

Bading

Vanlige bad holder hundens pels ren og sunn, men for hyppig bading kan føre til tørr hud, flass og kløe. People-sjampo kan irritere hundens hud, med unntak av tårefri babysjampo, som kan fortynnes i forholdet mellom en del babysjampo og to deler varmt vann for å vaske ansiktet. For resten av kappen, velg en mild kondisjoneringssjampo. Grundig skylling er viktig. Selv et spor av hundesjampo som er igjen i kappen, kan tørke ut huden hans.

Pleie

Børsting av hunden din gjør mer enn å fjerne løs pels før den magisk fester seg til sofaen din. Det masserer og stimulerer huden hans og øker sirkulasjonen. Velg børster med avrundede børster for å forhindre riper. Langhår raser trenger to ganger i uken børsting. Pensle eller gni korthårstraser forsiktig med en fuktig vaskeklut en gang i uken for å holde huden sunn. Konditionering av hudservietter er tilgjengelig fra veterinærer og forsyningsbutikker for kjæledyr for rengjøring av dype hudfold på mops og andre hunder med overflødig hud.

Kosthold og kosttilskudd

Kommersiell hundemat av høy kvalitet inneholder balanserte næringsstoffer som kan fremme sunn hud og strøk hos de fleste hunder. Veterinæren din kan anbefale å supplere hundens diett med fettsyrer, men hvis han lider av en hudlidelse som seboré. Gi rikelig med ferskvann for å tilfredsstille tørsten og for å holde huden hydrert og sunn.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vlog #1 Eddik, hudpleie og gæren hund (Kan 2024).

uci-kharkiv-org