Hvorfor begraver hunder alltid ting?

Pin
Send
Share
Send

Hvis mye av hundens oppførsel gjør at du vil skrape hodet i full forvirring, er du ikke alene. Selv om hunden din kan føre et komfortabelt liv i hjemmet ditt, kan hun beholde noen overlevelsesinstinkter - tenk å begrave deg.

Hvorfor Bury?

Når en pooch har en tilbøyelighet til å begrave gjenstander, må du innse at disse elementene kanskje ikke er så tilfeldige. De fleste av tingene som hunder begraver er veldig viktige eller nyttige for dem, enten det er smakfulle godbiter, dyrebare leker eller bein. Denne begravelsesadferden ligger rett og slett i deres blod, da deres fjerne forfedre en gang måtte skjule viktige ting for å holde seg i live. Hvis en hund holder noe synlig, risikerer hun at en annen part svømmer inn og tar det bort. Å grave ting er en praktisk måte å holde dem forsiktig bortgjemt for bruk på et senere tidspunkt. I tider med knapp næring betydde ofte å begrave dyrebar mat forskjellen mellom liv og død.

Steder

Selv om hunden din har en avslappende og misunnelsesverdig innendørs tilværelse uten bekymringer i det hele tatt om å oppnå mat, kan begravelse være en medfødt og instinktiv oppførsel for henne. Du kan oppdage lefekulene dine som begraver leker overalt i hjemmet ditt, enten det er i skitten i hagen din eller et sted dypt i stuen. Hvis du trekker opp noen av hundens eiendeler på et beskjedent sted i boligen din, kan det være årsaken til å begrave atferd.

Samler

Hvis en hund har mer mat enn hun trenger foreløpig, er begravelse et middel til å hamstre og holde ting for seg selv. Hunder fra "gamle dager" var fullstendig klar over at tider med lite mat alltid var en veldig ubehagelig mulighet. Når en hund begraver, betyr det at hun føler at ting er rikelig - i det minste en stund.

Graver

En hund kan grave rundt i bakken uten å begrave noe, selv om forskjellen kanskje ikke er så åpenbar hvis du bare ser tilfeldig ut. Hunder graver rundt i bakken av en rekke årsaker, enten de er engstelige og leter etter en flukt, prøver å få litt oppmerksomhet, går etter byttedyr, søker litt moro, prøver å kjøle seg ned i varmt vær eller ganske enkelt Kjeder meg, bare. Alle disse årsakene kan være helt forskjellige, men en ting er konsistent: Begravelse og graving er begge veldig normale hundeoppførsler.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: SpørKasper - Kan du vise hunden dinbeklager for litt feil i redigeringen (Kan 2024).

uci-kharkiv-org