Instruksjoner for hundpleie for dachshunder med langt hår

Pin
Send
Share
Send

Den langhårede dachshundens pels konkurrerer kanskje ikke i lengde med Shih Tzu, men det vil kreve mer forsiktighet enn kappene til hans glatte eller trådhårede fettere. Likevel er til og med hans mer intensive pleierutine et øyeblikk sammenlignet med behovene til andre langhårede raser.

Børsting

Den langhårede dachsen din vil matte hvis håret blir forsømt, så daglig børsting er den beste planen, selv om rasen ikke kaster mye. Regelmessig børsting hjelper til med å stimulere blodstrømmen til kappen og distribuere de naturlige oljene for å holde den frisk. Hvis du finner noen matter, må du bruke en løsrivende spray, fingrene og kanten på en kam for å forsiktig løsne matten før du prøver å pusse gjennom den.

Bading

Dachshunds produserer vanligvis ikke den naturlige hundelukten som andre raser gjør, så med mindre din langhårede kompis har funnet noe stygt å rulle i, trenger du ikke å bade ham veldig ofte. En gang hver måned eller to bør være tilstrekkelig. Bading for ofte fjerner naturlige oljer designet for å beskytte vennen din. Tørk ham helt etter å ha badet med en hårføner på lave omgivelser. Dette vil hjelpe pelsen til å se best mulig ut og hindre ham i å slappe av i kjøligere vær.

Ører og tenner

Selv om de ikke kan holde et stearinlys for bassetthundens lange, floppete ører, er kompisens ører lange nok til å gi ham problemer med mindre du gir dem regelmessig oppmerksomhet. Deres lengde og floppete natur gjør dem til fine skjulesteder for smuss, midd og resulterende infeksjoner. Rengjør vennene dine ører en gang i uken med en bomullsdott og ørerens. Rådfør deg med veterinæren din hvis de virker røde eller irriterte.

Den langhårede teksten din trenger også oppmerksomhet. Daglig børsting vil holde dem rene og pusten frisk.

Poter og negler

Ikke glem de små potene i endene av vennens korte, små ben. Sjekk dem minst en eller to ganger i måneden, og gi ham det som tilsvarer en doggie pedikyr. Klipp håret som vokser mellom putene og tærne, så det er mindre sannsynlig å samle søppel eller bli matt. Hold neglene trimmet. Ta kontakt med veterinæren eller en profesjonell groomer for å lære deg å trimme dem trygt: Hvis du kutter i det raske, rosa vevet inne i neglen som inneholder nerver og blodtilførsel, vil vennen din føle smerte og neglen vil blø. Han stoler sannsynligvis ikke på neglene dine neste gang.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Innlæringsvideo: Kontakttrening (Juli 2024).

uci-kharkiv-org